Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Február 24. 09:04, szombat | PR

Melyik a legjobb alapozó az egyes bőrtípusokra?

Melyik a legjobb alapozó az egyes bőrtípusokra?

Azt mondják, hogy ahány ház annyi szokás. Ugyanez igaz a bőrünkre is, ahány ember, annyiféle bőr.

A könnyebbség kedvéért megkülönböztetünk pár fő bőrtípust, de persze ezek keveredése ezernyi változatra ad lehetőséget. Ha pedig tudjuk a bőrtípust, már gyerekjáték megtalálni az ideális alapozót. Vagy mégsem? Alapozók egész hada áll rendelkezésünkre, ezért igen egyszerű elveszni köztük, vagy tévedésből egy másikat választani.

Száraz bőr esetén az egyik legsarkalatosabb pont, hogy a bőrbe bejusson a kellő nedvesség, hogy az ne tudjon kiszáradni, hanem kellően hidratált és puha maradhasson. Ezért nagyon fontos, hogy az ideális alapozó vízmegkötő hatással bírjon, mint a hyaluronsav, és a szilikonfélék. Ide tartozik még a glicerin is, mely remekül megköti a vizet a bőrben. Ezeken felül nem árt, ha az alapozó hidratálja a száraz bőrt és segít puhává, üdévé varázsolni azt. Ha pedig még UV szűrővel is rendelkezik, na hagyjuk a boltban. Ha az alapozó ezen kívül még aloe verát és E vitamint is tartalmaz, akkor nem csak szép lesz a bőrünk, de a krém meg is nyugtatja azt.

Az érzékeny bőr igényli az egyik legnagyobb odafigyelést, mert nagyon nem mindegy mit kenünk fel rá. A legfontosabb ismérvek, hogy az ideális alapozó nem tartalmaz alkoholt, illatanyagokat, hipoallergén és tartalmazhat gyulladáscsökkentőt. Ha lehet, a termék ne tartalmazzon parabént, azonban az aloe vera, illetve az A,C és E vitaminok jót tesznek a bőrnek.

A zsíros és pattanásos bőr esetén igazi kihívást jelent megtalálni a tökéletes alapozót, mivel ami jó zsíros bőrre, nem biztos, hogy ugyanolyan jó pattanásos bőr esetén is. Na de lássuk mire figyeljünk. Fontos, hogy a zsíros bőrre ideális alapozók mattítják a bőrt, valamint tartalmaznak siliciát, ami felszívja a bőrön felgyülemlett olajat. Ha lehetséges mellőzzük azt a típust, ami denaturált alkoholt tartalmaz, mivel az a faggyútermelést segíti elő és ez zsíros bőr esetén nem a legjobb döntés. Pattanásos bőr esetén tartózkodni kell az irritatív anyagoktól, amik pattanást okozhatnak, mint például a grapefruit, citrom kivonatok, továbbá a fűszernővényekből származó olajok. Ha már meglévő pattanások is vannak az arcunkon, abban az esetben különösen fontos a közepes, de lehetőség szerint erős fedőhatás. Ennek a bőrtípusnak kedvez az Aden Full HD Folyékony Alapozó, melyet több árnyalatban elérhetünk.

Ezek csak a fő bőrtípusok voltak, ezek keveredése esetén igyekezzünk az összes típusra vonatkozó tanácsot szem előtt tartani, akkor jól fogunk választani és nem ér senkit meglepetés. A megfelelő alapozó kiválasztásához további segítséget kaphatunk a Bodybutiq weboldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt

2024. Március 26. 08:09, kedd | PR

Vékonyabb és hatékonyabb a grafitos hőszigetelés

A grafitos hőszigeteléssel plusz egy mosdó vagy gardrób nyerhető, alacsonyabb rezsi mellett

2024. Március 21. 10:14, csütörtök | PR

Mobilparkolás kisokos: Minden, amit tudni érdemes!

A mobil mindig kéznél van, így parkolásnál is nagy szolgálatot tehet. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan működik és miért érdemes ezt a megoldást választani.