Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Február 18. 06:00, kedd | Helyi

Milyen szempontok szerint válassz eljegyzési gyűrűt?

Milyen szempontok szerint válassz eljegyzési gyűrűt?

Már kitűzted a napot, de még hiányzik a gyűrű? Bizonytalan vagy, hogy mi nyerné el kedvesed tetszését? Olvasd el gyűrűválasztási tippjeinket, és nem lesz gondod a továbbiakban.

Nem mindegy, mivel kéred meg a kezét

Rengeteg kifejezés létezik ma az eljegyzési és a karikagyűrűre, így könnyű belezavarodni. Még mielőtt konkrétumot mondunk, mindenképp érdemes tisztázni a fogalmakat.

A leánykérés az úgynevezett eljegyzési gyűrűvel történik, ami általában egy köves darab. A menyasszony habitusától, stílusától függően lehet bármilyen, de ez az az ékszer, amiről a vőlegény dönt. Ha azt szeretnéd, hogy kedvesed biztosan igent mondjon, akkor nem csak egy emlékezetes lánykéréssel kell előállnod, hanem az eljegyzési gyűrűnek is a megfelelőnek kell lennie.

Később, mikor az esküvőre készültök, akkor a karikagyűrű lesz az, amit közösen választotok ki.
Ebben nagyon fontos a kompromisszumos megoldás, hogy mindenki szívesen viselje egy életen át. Más néven jegygyűrűként is emlegetik.

A méret a lényeg

Legalábbis eljegyzési gyűrű esetében mindenképp. Hiszen ha nem jó, akkor az nagyon lelombozó tud lenni mindenki számára.

Hogy honnan tudd a méretet? Mi sem egyszerűbb! Semmiképp se tippelj, hanem csend el az egyik gyűrűjét, vagy ha alszik, mérd meg egy cérnával az ujjának a méretét. Esetleg vond be egy barátnőjét, akinek biztosan nem jár el a szája, hogy csalja el egy ékszerboltba. Megtudhatod egyben a méretét és azt is, hogy mi tetszik neki.

Passzoljon a stílusához

Jó, ha tudod, hogy milyen stílust képvisel ékszerek tekintetében. Ha nem hord gyűrűt, akkor a habitusából is tudsz következtetni arra, hogy mi tetszene neki. Figyeld az öltözködését, a ruháit. Ha ahhoz passzol az ékszer, akkor nyert ügyed van.

Nem árt, ha előrelátó vagy, azaz úgy válassz eljegyzési gyűrűt, hogy a hétköznapi tevékenységek, munka során se akadályozza őt. Éppen ezért, ha sportos a kedvesed, vagy olyan munkát végez, ahol beakadhat a gyűrű, akkor lehetőleg kerüld a kiálló kővel rendelkezőket!

Mindent a jó helyre

Feltetted a nagy kérdést, és most fél térden, feszülten várod a választ? Végre kimondja az igent, te meg örömtől ujjongva az ujjára húzhatod a gyűrűt? Kell ennél tökéletesebb pillanat? Igen ám, de nagyon fontos, hogy jó ujjára húzd az eljegyzési gyűrűt. Hogy ne vacilálj a nagy pillanatban, jó, ha előre tréningezel, hogy elsőre eltaláld a bal kezének a gyűrűsujját. Igen, a balt, mert a hagyomány szerint a bal kéz gyűrűsujjából egy közvetlen ér vezet a szívbe. Bár tudományosan nem bizonyított, de igazán romantikus szokás évszázadok óta. Akkor is így van, ha rögtön karikagyűrűvel kéred meg a kedvesed kezét.

Ha még ezek után sem találtad meg az ideális eljegyzési gyűrűt, akkor keresd fel az Ékszerpalotát, és válogass kedvedre a legszebb darabok közül!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.