Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Április 23. 15:07, kedd | Helyi

Milyen típusú karikagyűrűk léteznek?

Milyen típusú karikagyűrűk léteznek?

A karikagyűrű a maga végtelenségével tökéletes szimbóluma az örök, véget nem érő szerelemnek.

Már az ókorban is jelentős szerepe volt az emberi kapcsolatok alakulása terén, ami a mai napig sem sokat változott. Éppen ezért nagyon fontos, hogy olyat válasszunk magunknak, amit életünk végéig szívesen fogunk viselni.

A karikagyűrűket alapvetően két részre osztjuk, méghozzá a keresztmetszetük alapján. Ez azt jelenti, hogy vannak a négyzetes és a féldomború variációk egyaránt. Most bemutatjuk mindkét fajtát, hogy mindenki el tudja dönteni, hogy melyik számára a kedvezőbb és kényelmesebb.

Négyzetes

Az igazi modern és végtelenségig egyszerű karikagyűrű az, amit csak úgy hívnak, hogy négyzetes. Ez az a gyűrű, ami azért szép, mert egyszerű, és pont emiatt jó választás mindenkinek, aki ezt a stílust kedveli.

A viszonylag nagy és sima felület tökéletesen megfelel arra, hogy ha igény lenne rá, akkor akár egy bonyolultabb véséssel vagy például kövekkel tegyük még egyedibbé az ékszert. Ezeknek a karikagyűrűknek a szélessége általában 4 és 6 milliméter között mozog, így ezzel kell számolni, bármely extra igény esetén. Ha ez az a fazon, ami igazán tetszik, akkor a végső döntés meghozatala előtt mindenképpen fel kell próbálni, mert bár gyönyörű, és a többség álma, mégsem mindenki tartja kényelmesnek ezt a gyűrűtípust.

Féldomború

Ez a meghatározás tulajdonképpen a klasszikus fazonú karikagyűrűt takarja. A legnagyobb előnye, hogy soha nem megy ki a divatból, így nem kell aggódnunk, hogy 50 év múlva mennyire lesz éppen divatos. Ez az a fazon, amivel egyszerűen nem lehet mellényúlni, hiszen örök divat! Persze az ilyen típusú gyűrűknél is van lehetőség rá, hogy egyedibbé tegyük, mint amilyenek a vésés vagy a különböző kövek.

A féldomború gyűrűk szélessége is általában 4 és 6 milliméter közé tehető. Ezeknek inkább a belső oldalára kérik a párok a vésetet, a külső részére pedig inkább a követ preferálják. Kényelem szempontjából ez a fazonú gyűrű áll az élen az összes variáció közül! Annak köszönhetően, hogy féldomború, szinte meg sem lehet érezni hordás közben, sőt, azok is megszokják 1-2 nap alatt, akik nincsenek oda a gyűrűkért és soha nem hordtak életükben.

Bár egyre népszerűbbek a különböző geometrikus formák is, a hagyományostól nem feltétlenül kell eltérni ahhoz, hogy tökéletesen egyedi és személyre szabott legyen a gyűrűnk. Ha mégis így tennénk, akkor ne felejtsük el azt gondosan megterveztetni, és ha valami nem tetszik, akkor bátran változtatni rajta, hiszen ez a gyűrű jó esetben örökre szól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.