Városlista
2020. április 9, csütörtök - Erhard

Hírek

2020. Március 05. 15:44, csütörtök | PR

Minden az adósságcsökkentő kölcsönökről 3 pontban

Minden az adósságcsökkentő kölcsönökről 3 pontban

Nagyon hasznos lehet ez a hitel típus, ha meg akarjuk szelidíteni már felvett kölcsöneinket. Lássuk dióhéjban, mit érdemes tudnunk róla!

Mire használható és mire nem?

Akkor tudjuk használni ezt a hitelt, ha rendezetten fizetjük meglevő kölcsöneinket, de szeretnénk egybevonni azokat. Ezt megtenni mindenképpen jó döntés.
Egyrészt, mert sokkal könnyebb odafigyelni arra, hogy egy összeget kifizessünk minden hónapban, mintsem intézni a sok esetben többféle hitelt. Autóhitel, hitelkártyatartozás, személyi kölcsön visszafizetés - ha többfelé törlesztünk, könnyebb akár véletlenül is elmaradnunk valamivel. A különféle típusú hitelek mind összerendezhetőek adósságcsökkentő kölcsönné.
Másrészt, a mai kondíciók lényegesen jobbak, mint például 5-10 éve, így az ‘elavult’ hiteleket érdemes alacsonyabb THM-mel rendelkező változatokra kicserélni.
Nem fordulhatunk viszont ehhez a hitelhez akkor, ha teljesen megakadtunk a törlesztéssel. Ha elmaradásaink vannak, rákerülünk az adósok feketelistájára, a negatív KHR-listára, akkor nem fogják megítélni nekünk ezt a kölcsönt.
Ha képtelenek vagyunk fizetni a havi törlesztőket, más megoldáshoz kell folyamodnunk. Keressük meg a bankunkat és jelezzük neki a problémát, és ha lehet, együtt hidaljuk át. Léteznek például olyan opciók, mint a futamidő hosszabbítása - amellyel a havonta fizetendő összeg csökken -, vagy a tőkemoratórium.Milyen feltételekkel vehetjük fel?

Ez a hitel típus könnyen elérhető, nem szükséges kezes vagy ingatlanfedezet hozzá. Van olyan változat, amellyel akár 8 hitelt összevonhatunk. A hitelbírálat szabja meg itt is a pontos kondíciókat, és dönthetünk abban, mi a számunkra ideális hitelösszeg és futamidő.
Mint minden kölcsönnél, itt is elvárás a kiegyensúlyozott pénzügyi helyzet és az, hogy a kliens ne legyen fenn a negatív KHR listán. Ha már passzív státuszba kerültünk ezen a listán, akkor legalább 2 éves ilyen státusz után van esélyünk adósságcsökkentő hitelre.

Miért érdemes?

A fent már említett előnyök mellett nagy pozitívum, hogy egy jó adósságrendező hitel végig fix, azaz nem változhat a kamatozása.
Ez nyújtja a legnagyobb biztonságot, hiszen fillérre ki tudjuk számolni előre, mennyi költségünk lesz a törlesztők visszafizetésével. Mivel ma már a végig fix kölcsönök is olcsóbbak, mint régen a változó kamatozáúak, nem érdemes habozni, váltsunk-e vagy sem.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 09. 13:04, csütörtök | PR

A városi autók helyzete az ADAC nyári gumi teszteken

A márciusban elvégzett ADAC lesztek azokra az autósokra is gondoltak, akik kisebb méretű személygépkocsikkal rendelkeznek. Ezek az úgynevezett városi autók mindennap hajtva vannak.

2020. Április 07. 18:02, kedd | PR

Követhető és praktikus spórolási módszerek

Ha a takarékoskodásról van szó, akkor az odafigyelés és a felelős gondolkodás a legfontosabb tényező. Hogy tudjuk kordában tartani a pénzügyeinket három egyszerű lépésben - melyek külön-külön és együtt is hatékonyak?

2020. Március 31. 14:22, kedd | PR

Miért van szükség a terhesgondozásra?

Felkészülni a gyermekvárásra már önmagában is csodálatos dolog. Ebben az időszakban valami olyan vágy és szeretet fogja el az embert, amit előtte még soha nem tapasztalt.

2020. Március 19. 13:12, csütörtök | PR

Fogbarát étkek? Ezt edd, ha egészséges fogakat akarsz!

„Moss rendesen fogat!”, „Vigyázz a fogaid épségére!”, „Azt ne edd meg, mert kilyukad tőle a fogad!” – ugye te is hallottad ezeket a mondatokat gyerekként?