Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Február 07. 14:41, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Minél többet dolgozik az anya, a gyermeke annál jobban elhízik

Minél többet dolgozik az anya, a gyermeke annál jobban elhízik

Manapság az anyáknak is egyre többet kell dolgozniuk ahhoz, hogy előteremthessék családjuk számára a napi betevőt - emiatt sokan bűnösnek is érzik magukat, hiszen nem tudnak elegendő időt a gyermekeikkel tölteni. Egy friss tanulmány azonba

Az American University, a Cornell University és a University of Chicago munkatársai összesen 900 kiskorú családi állapotát és testtömeg-indexét ellenőrizték. Végül megállapították, hogy a BMI-index egyenes arányban nő azzal az idővel, amit az édesanya a munkahelyén tölt - írja a Child Developement.

A kutatók azonban azt is kihangsúlyozták, hogy a súlygyarapodást nem közvetlenül az anya távolléte okozza, hanem az azzal együtt járó környezeti tényezők és hatások. Ezek közé tartozik többek között az étkezési és az alvási szokások megváltozása, amelyek nagy hatással lehetnek a testsúlyra.

Éppen ezért a szakemberek szerint a szülőknek meg kell próbálniuk akkor is odafigyelni a kicsikre, amikor éppen nincsenek otthon. Ehhez hozzátartozna az is, hogy előző nap olyan ételeket készítenek el nekik, amelyek egészségesek, és nem járulnak hozzá a gyerekek 'túl gyors fejlődéséhez'.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről