Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Május 22. 00:39, szerda | PR

Mire figyeljünk a raktár bérlése során?

Mire figyeljünk a raktár bérlése során?

Mire figyeljünk a raktár bérlése során? Milyen esetekben lehet szükségünk raktárra és milyen kritériumoknak kell megfelelnie a raktárhelyiségnek, hogy az hosszútávon is ideális választásnak bizonyuljon?

Kinek lehet szüksége raktár bérlésére?

A raktár bérlésről általában hatalmas cégek logisztikai központjai és óriás rakodórámpák jutnak az eszünkbe, azonban magánszemélyként is számos olyan élethelyzet merülhet fel, ahol hasznosnak bizonyul egy kisebb raktár bérlése. Szükségünk lehet például rá egy átmeneti külföldre költözés során, amennyiben itthoni lakásunkat bútorok nélkül szeretnénk kiadni, de akár a szezonális felszerelésünket is tárolhatjuk egy kisebb helyiségben.
A nagyobb cégek és vállalatok mellett a kisebb és közepes méretű vállalkozásoknak, webshopoknak is praktikus választás lehet egy raktárhelyiséget fenntartani az áruk tárolására. A kiadó raktárak ezek mellett természetesen hatalmas cégek szállítmányozási- és logisztikai központjául is szolgálnak.




Hogyan válasszuk ki az ideális raktárhelyiséget?

Az ideális raktár kiválasztása, csak úgy, mint bármilyen ingatlan, iroda keresése, körültekintő választást igényel. Magánszemélyként, amennyiben a használaton kívüli felhalmozott dolgainkat szeretnénk a raktárban tárolni, úgy a választás jóval egyszerűbb, azonban induló-, kis-, közép-, és nagyvállalkozásoknak számos szempontot szükséges szem előtt tartani.

Az elsők közt érdemes átgondolni, hogy mennyire fontos számunkra, hogy a raktár frekventált helyen helyezkedjen el. Amennyiben nagyobb ügyfélforgalomra számítunk a raktározás helyszínén, úgy előnyt jelenthet egy közlekedéssel is jól megközelíthető helyszín. A raktár bérlése során a közelben található parkolási lehetőségek, mélygarázsok, bérelhető- és saját parkolók száma is döntő lehet.
Fontos szempont lehet a bérelhető raktár kiválasztásánál, hogy a környezetében találhatóak-e népszerű üzletek, bevásárlóközpontok, áruházak, ezáltal potenciálisan forgalmat generálva saját üzletünk számára is.

Választhatunk akár irodaházban található raktárhelyiséget, de ipartelepen is lehetséges a raktár bérlése. Amennyiben nagyobb logisztikai központ a cél, melyeket kamionokkal, nagy súlyú teherautókkal közelítenének meg, úgy célszerű ellenőrizni a raktárhelyiséghez vezető utakat és az azokra vonatkozó súlykorlátozásokat is.

A raktárhelyiség lehet felújított, vagy felújítandó, melyet ezáltal saját elképzeléseinkre szabhatunk. Ha szükségünk van vizesblokkra, öltözőre, zuhanyzóra, akkor sok esetben már ez sem okoz problémát. Érdemes lehet még átgondolni a biztonsági szempontokat: biztonsági szolgálat, portaszolgálat, kártyás beléptetés, 0-24 órás kamerarendszer, és riasztó már szinte minden raktárhelyiségnél elérhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt