Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Február 11. 18:43, hétfő | PR

Mit csinálj a megmaradt csokival?

Mit csinálj a megmaradt csokival?

Vége az ünnepeknek és csokoládé hegyek sorakoznak a kamrádban?
Ne aggódj, számtalan egyszerű és ízletes módja van a megmaradt csokoládé újrahasznosításának.

Csokikrém
Nem véletlenül a franciák egyik kedvenc desszertje a krémes és levegős csokihab.
A legegyszerűbb mousse recept szerint étcsokoládé, tojás, porcukor, habtejszín, vaj és egy csipet só szükséges az elkészítéséhez és a mennyei csokoládé desszert máris ott díszeleg az étkező asztalon.

A csoki mousse sós és édes verzióban is verhetetlen édesség. Minél minőségibb mousse-t szeretnénk készíteni, annál jobban oda kell figyelni alapanyagok színvonalára. Természetes az a legjobb, ha van otthon igazi belga csoki, de étcsokoládé is tökéletesen megfel a célnak. Ízesítheted reszelt narancshéjjal, csili porral, kávéval, de ne feledd, hogy ezeket a fűszereket mindig az olvadt csokihoz keverd hozzá, a vajjal egy időben.

Csoki fondü
Hívd át a berátaidat és desszert helyett készíts nekik csoki fondüt. Étcsoki, tejcsoki, házi csoki, minden mehet az olvasztott csoki készítő edénybe. Tejre, tejszínre és egy kis vajra mindenképp szükséged lesz természetesen a sok-sok csokoládé mellett.
A mártogatnivaló lehet gyümölcs, keksz, teasütemény vagy akár piskóta is. Ízlésesebb a tálalás, ha van fondü készleted, de bármilyen háztartásban megtalálható tállal, evőeszközzel is könnyedén kivitelezhető a teríték.



Tárold el csokifagyiként
Ha már te is nagyon várod a tavaszt és van egy kis szabad hely a mélyhűtődben, saját készítésű csokifagylalttal egészen biztosan elkápráztatod majd a családot. Isteni házi fagylalt, amihez egyáltalán nem kell konyhatündérnek lenni, sőt akár hétvégi programként a gyerekeket is bevonhatod a készítésbe. Darált csokoládé vagy kakaóbab szemek igazán jól mutatnak a tetején!

Forró csoki
Hideg téli délutánok fénypontja lehet a saját készítésű krémes forró csoki. Először is tejszínt és tejet öntsd össze egy lábosban és melegítsd fel. Az összetördelt csokit vízfürdő felett, egy nagyobb edényben olvaszd fel, ezután a megolvadt csokit öntsd hozzá a forró tejszínes tejhez. Addig kevergesd, míg sűrű, krémes állagú lesz. Tejszínhabbal a legfinomabb!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt