Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Március 17. 09:03, kedd | Helyi

Mit érdemes tudni a softboxok használatáról?

Mit érdemes tudni a softboxok használatáról?

A fotósok többsége szívesen használja a softboxokat, hiszen lenyűgözően természetes fényeket tudnak adni. Nem létezik még egy ilyen fényformáló, amely ennyire lágy fényeket nyújtana a fotósok számára.

További pozitívum, hogy nem kizárólag főfényként, hanem kiegészítő vagy hajfényként is tökéletesen használhatod. Ismerd meg a softboxok előnyeit, és gondoskodj a professzionális fotózási körülményekről!

Mit is jelent pontosan a softbox?

A softbox egy olyan fényformáló doboz, amely megfelelően lágyítja és irányítja a fényt. Természetesen önmagában nem lehet fényt kibocsátani, ezért a softboxot minden esetben egy vakura vagy lámpára rögzítik. A “doboz” egyik oldalán keresztül csatlakozik a fényforráshoz, a másikon át pedig diffúzorokkal (fénylágyító előtétekkel) bocsátja ki a fényt. Belső felülete általában ezüst, azonban fehér színű is lehet. Ezek a színek segítenek abban, hogy a lámpából kibocsátott fény a softbox falain belül szétszóródjon, és a diffúzorok használatával irányítható legyen. Ha kizárólag magas minőségű eszközökkel szeretnél dolgozni, tekintsd meg a Mikrosat kínálatában kapható softboxokat!

Hogyan épülnek fel a softboxok?

A korszerű softboxok burkolatát már üvegszálas pálcákkal vagy fémmel feszítik ki a fotósok. A pálcákat a softbox gyűrűbe csatlakoztathatod. Egyes softboxokhoz négy, nyolc vagy akár tizenhat pálca is szükséges lehet. Érdemes megjegyezni, hogy a professzionális softboxok két diffúzort tartalmaznak, amelyeket kampók vagy patentok, esetleg tépőzárak segítségével rögzíthetsz.

Miben segítenek a diffúzorok?

Célszerű megismételni, hogy a diffúzorok fénylágyító előtétek. Használatukkal a rajtuk átjutó fény jelentősen selymesebbé válik, amelynek köszönhetően az így létrejött árnyékok is szelídülnek. A softbox közepére helyezett belső diffúzor a dobozon belüli fény szétszórását biztosítja. A külső diffúzor pedig pedig a doboz külső pereméhez csatlakoztatható, hogy még tovább lágyítsa a kapott fényt.

Milyen nehéz egy softboxot összeállítani?

Szerencsére a napjainkban készült népszerű softobxok már enyőként nyithatók, így mindenki számára egyszerű feladatot jelent az összerakásuk. Célszerű még a vásárlás előtt eldönteni, hogy kizárólag egy stúdióban vagy külső, változatos helyszíneken is szeretnéd-e használni a softboxot. Ha csak a stúdióban tervezed használni, akkor elegendő lehet akár egyetlen alkalommal összerakni. Azonban ha rendszeresen külsős helyszínekre is magaddal szeretnéd vinni, akkor célszerű a nyitható softboxok közül választani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.