Városlista
2019. november 15, péntek - Albert, Lipót

Hírek

2019. November 08. 15:20, péntek | PR

Nem kell, hogy megcsípjenek a szúnyogok! Feltéve, hogy van szúnyoghálónk

Nem kell, hogy megcsípjenek a szúnyogok! Feltéve, hogy van szúnyoghálónk

A legegyszerűbb megoldással, szúnyogháló alkalmazásával óvhatjuk meg magunkat a leghatékonyabban a szúnyogcsípésektől.

A módszer régi, de a kivitelezésben számos olyan korszerű megoldást találhatunk, ami megkönnyíti az életünket: védelmet biztosítanak az estéink és nappalaink nyugalma számára.

A szúnyoghálónak számtalan fajtája létezik, a felhasználás körülményeitől tehetjük függővé, melyiket használjuk. Ajtóra, ablakra, és gyakorlatilag a ház bármilyen nyílására felszerelhetők. Ha felkészült szakembert bízunk meg a feladattal, ő segíteni fog megtalálni a megfelelő megoldást.

Mindegyikünk besorolható két nagy kategóriába: az egyik, akiket szeretnek a szúnyogok, a másik, akiket nem. Átmenet nincs. Előbbieket évekig foglalkoztathatja az élet egyik fontos kérdése: hogy miért csíp a szúnyog? Néhány elképesztő dolgot tudhatunk meg a szúnyogokról.

1, Azért lakmároznak a szúnyogok a vérünkből, hogy abból fehérjéket és olyan speciális vegyületeket szerezzenek, amik elengedhetetlenek a tojásaik előállításához és fejlődéséhez. Éppen emiatt kizárólag a nőstény szúnyogok csípnek.

2, Életünk második, a szúnyogokkal kapcsolatos, legégetőbb kérdését, vagyis, hogy miért viszket a szúnyogcsípés, válaszolhatja meg a következő tény: az idegesítő mini állatok nyála olyan anyagot tartamaz, ami segíti a vérszívásban, viszont amire allergiásak vagyunk. Ezért viszket a csípés helye.

3, Körülbelül 3500 féle szúnyogfajta létezik, de „csak” néhány száz fajta szívja a vérünket.

4, A szúnyogok a világ leghalálosabb állatai! Mégpedig az olyan, általuk terjesztett betegségek miatt, mint a Dangue-láz, a Zika-vírus, vagy a malária. Nagyságrendileg egymillió ember hal meg egy évben miattuk.

5, A szúnyogok saját testsúlyuk háromszorosának megfelelő vért képesek kiszívni! Micsoda vérengzők!

6, A szúnyogok egyidősek a dinoszauruszokkal! Ha láttad a Jurassic Parkot, akkor bizonyára emlékszel rá, hogy a tudósok a szúnyogok fosszíliájában talált vérből klónozták a dinoszauruszokat, amikkel megtöltötték a szigetet.

7, Azt hihetnénk, hogy a szúnyogok csak minket, embereket tüntetnek ki figyelmükkel, de ez nem igaz! A moszkitók szegény madarak, sőt, békák vérét is kiszívják!

8, Végül egy kis jó hír a végére: a szúnyogok kevesebb, mint két hónapig élnek! És ezen tudunk rövidíteni! Sőt, ki is zárhatjuk őket az életünkből a jól bevált szúnyoghálók alkalmazásával!

A sűrű szúnyog- és rovarháló egyszerű és praktikus eszköz a szúnyogok távoltartására. Méretre vágható, valamint a felhasználástól és a rászánt összegtől függően rendelhető keretes, mágneses, rugós és tépőzáras, sőt, üvegszálas kivitelben is.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 13:22, szerda | PR

Negyedszer MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Negyedszer nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

2019. November 08. 15:26, péntek | PR

Üzemeltess webshopot okosan

Számos oka lehet annak, hogy valaki online árusításba kezd. Webshopot üzemeltetni ma már megszokott dolog, mely számtalan előnnyel jár. Nem véletlen, hogy egyre több online áruház jelenik meg a kínálatban.

2019. November 08. 15:25, péntek | PR

Bútorok költöztetése könnyedén

Költözésnél a bútorok mozgatása és költöztetése talán a legnehezebb feladat. Egyrészt súlyuk miatt, másrészt pedig mert a lapra szerelt bútorokat célszerű szétszerelve szállítani. Ki segíthet ebben?

2019. November 08. 15:22, péntek | PR

Egyedi fotelek, egyedi hangulat, egyedi nappali

Lakberendezel, de elakadtál a nappalinál? Szükséged lenne pár eredeti, kreatív ötletre, amivel feldobhatod a helységet? És egy különleges fotelre gondoltál már?