Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. November 08. 15:20, péntek | PR

Nem kell, hogy megcsípjenek a szúnyogok! Feltéve, hogy van szúnyoghálónk

Nem kell, hogy megcsípjenek a szúnyogok! Feltéve, hogy van szúnyoghálónk

A legegyszerűbb megoldással, szúnyogháló alkalmazásával óvhatjuk meg magunkat a leghatékonyabban a szúnyogcsípésektől.

A módszer régi, de a kivitelezésben számos olyan korszerű megoldást találhatunk, ami megkönnyíti az életünket: védelmet biztosítanak az estéink és nappalaink nyugalma számára.

A szúnyoghálónak számtalan fajtája létezik, a felhasználás körülményeitől tehetjük függővé, melyiket használjuk. Ajtóra, ablakra, és gyakorlatilag a ház bármilyen nyílására felszerelhetők. Ha felkészült szakembert bízunk meg a feladattal, ő segíteni fog megtalálni a megfelelő megoldást.

Mindegyikünk besorolható két nagy kategóriába: az egyik, akiket szeretnek a szúnyogok, a másik, akiket nem. Átmenet nincs. Előbbieket évekig foglalkoztathatja az élet egyik fontos kérdése: hogy miért csíp a szúnyog? Néhány elképesztő dolgot tudhatunk meg a szúnyogokról.

1, Azért lakmároznak a szúnyogok a vérünkből, hogy abból fehérjéket és olyan speciális vegyületeket szerezzenek, amik elengedhetetlenek a tojásaik előállításához és fejlődéséhez. Éppen emiatt kizárólag a nőstény szúnyogok csípnek.

2, Életünk második, a szúnyogokkal kapcsolatos, legégetőbb kérdését, vagyis, hogy miért viszket a szúnyogcsípés, válaszolhatja meg a következő tény: az idegesítő mini állatok nyála olyan anyagot tartamaz, ami segíti a vérszívásban, viszont amire allergiásak vagyunk. Ezért viszket a csípés helye.

3, Körülbelül 3500 féle szúnyogfajta létezik, de „csak” néhány száz fajta szívja a vérünket.

4, A szúnyogok a világ leghalálosabb állatai! Mégpedig az olyan, általuk terjesztett betegségek miatt, mint a Dangue-láz, a Zika-vírus, vagy a malária. Nagyságrendileg egymillió ember hal meg egy évben miattuk.

5, A szúnyogok saját testsúlyuk háromszorosának megfelelő vért képesek kiszívni! Micsoda vérengzők!

6, A szúnyogok egyidősek a dinoszauruszokkal! Ha láttad a Jurassic Parkot, akkor bizonyára emlékszel rá, hogy a tudósok a szúnyogok fosszíliájában talált vérből klónozták a dinoszauruszokat, amikkel megtöltötték a szigetet.

7, Azt hihetnénk, hogy a szúnyogok csak minket, embereket tüntetnek ki figyelmükkel, de ez nem igaz! A moszkitók szegény madarak, sőt, békák vérét is kiszívják!

8, Végül egy kis jó hír a végére: a szúnyogok kevesebb, mint két hónapig élnek! És ezen tudunk rövidíteni! Sőt, ki is zárhatjuk őket az életünkből a jól bevált szúnyoghálók alkalmazásával!

A sűrű szúnyog- és rovarháló egyszerű és praktikus eszköz a szúnyogok távoltartására. Méretre vágható, valamint a felhasználástól és a rászánt összegtől függően rendelhető keretes, mágneses, rugós és tépőzáras, sőt, üvegszálas kivitelben is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt