Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Október 11. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: orientpress

Nemzetközivé lesz a rezsiháború

Nemzetközivé lesz a rezsiháború

A rezsicsökkentés gazdasági hátteréről érdeklődik levélben az Európai Bizottság. Az uniós politikusok azt nehezményezik, hogy a céges fogyasztóknak többet kell fizetniük Magyarországon az energiahordozókért, mint a lakosságnak. Ha valami olyasmit lépünk, ami nem megszokott, vagy nem a háztartások kárára érünk el bevételnövekedést, akkor azonnal megszólal a csengő Brüsszelben - nyilatkozta csütörtökön Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője.

Mint a hirado.hu cikkében olvasható, Brüsszel ellenzi az árszabályozást, mert a szabadpiaci verseny híve. A magyar kormány keddig dolgozza ki válaszát, ha azonban az uniós testület ezt nem fogadja el, akkor kötelezettségszegési eljárást is indíthat.

'A Fidesz politikai indíttatású szándékokat lát a háttérben'- mondta az M1 Ma reggel című műsorában Hoppál Péter. A párt szóvivője kifejtette: 2010-ben egy olyan politikát kezdtek el, amely nem a magyar családokról akar újabb és újabb bőrt lehúzni, hanem azokat a szektorokat is igyekszik bevonni a közteherviselésbe, amelyek eddig nem vettek részt abban. 'A bankadó és a multinacionális vállalatok esetében bevezetett különadók miatt azonban egyből felhorkant az Európai Unió, és támadást indított Magyarország ellen'- hangsúlyozta.

'Ha valami olyasmit lépünk, ami nem megszokott, vagy nem a háztartások kárára érünk el bevételnövekedést, akkor azonnal megszólal a csengő Brüsszelben'- magyarázta a szóvivő, megjegyezve: a kormány azonban jó irányba halad, 'kicsit emeli a nyugdíjakat és fizetéseket, emellett kicsit csökkenti a rezsit, így több marad az emberek zsebében'.

Hoppál Péter a miniszterelnök londoni beszédére is reagált. Orbán Viktor szerdán úgy fogalmazott: a cél, hogy az Egyesült Államok energiaáraihoz közelítsék a magyar díjakat. 'Az amerikai kontinensen másként működik a beszerzés, mint Közép-Európában, hiszen ide távolról, vezetékeken érkeznek a kőolaj és földgéz termékek, emiatt drágábbak is'- mutatott rá a szóvivő. 'Nem bánjuk, ha például Németországban drága a gáz, azt szeretnénk, hogy a szerényebb fizetési képességekkel rendelkező Magyarországon legyen olcsóbb a rezsi, ezért harcolunk'- mondta a Ma reggelben Hoppál Péter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.