Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Október 18. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Obama legyűrte Romneyt

Obama legyűrte Romneyt

Barack Obama nyerte a második elnökjelölti tévévitát - jelentette helyi idő szerint kedd éjjel a CNN hírtelevízió. Az éles vitában a jelenlegi elnök le tudta győzni riválisát, Mitt Romneyt, aki az első fordulóban jobbnak bizonyult.

A CNN és az ORC közvélemény-kutató intézet közös villámfelmérése szerint az elnök 46:39 százalék arányban bizonyult jobbnak republikánus kihívójánál, Mitt Romneynál. Az első, október 3-i vitából a felmérések és az elemzések túlnyomó többsége szerint Romney került ki győztesen.

A vitát kemény összecsapások jellemezék: Romney alapvetően azzal vádolta riválisát, hogy nem teljesítette a négy évvel ezelőtti választási ígéreteit, és hogy nem tudta beindítani az amerikai gazdaság növekedését, amire a saját állítása szerint ő - a magánszektorban szerzett tapasztalatai alapján - képes lenne.

Obama ugyanakkor a külpolitika terén szorította sarokba Romneyt. A gazdaság kapcsán legerősebb érve az volt, hogy kihívója ahhoz a republikánus gazdaságpolitikához kíván visszatérni, amely egyszer már pénzügyi válságba sodorta Amerikát, és hogy Romney gazdasági programja, beleértve a javasolt adóreformját, a gazdagokat preferálja a középosztállyal szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.