Városlista
2019. augusztus 25, vasárnap - Lajos

Hírek

2019. Május 11. 07:04, szombat | Helyi

PÁLYÁZAT AZ IDŐSEK LAKÁS ÁTALAKÍTÁSÁRA

PÁLYÁZAT AZ IDŐSEK LAKÁS ÁTALAKÍTÁSÁRA

2009-ben indította útjára a lakások átalakítását támogató pályázatot az önkormányzat, amely hozzájárul ahhoz, hogy az idősek minél tovább maradhassanak saját, megszokott környezetükben.

Az idén nyolcmilliós keret áll rendelkezésre, és május 23-ig még lehet pályázni…

„Tíz évvel ezelőtt kezdtük el a programot, amely a Wel Hops projekt segítségével elkészült idős emberek lakhatási körülményeinek európai összehasonlítására épülve, az idősek számára biztonságot nyújtó lakáson belüli akadálymentesítést segíti elő. A mindennapi tevékenységek önálló elvégzését könnyítő műszaki átalakításokat tesz lehetővé a pályázat a bejárattól a fürdőszobáig.” – mondta el kérdésünkre dr. Somogyi Tivadar alpolgármester. Hozzátette, az ilyen, idősek életét pozitívan befolyásoló kezdeményezésekért kapta meg Győr tavaly már másodízben az idősbarát önkormányzat díjat.

Az elmúlt tíz évben egyébként összesen 50,6 millió forintot biztosított az önkormányzat az átalakításokra, amiből 132 idős életfeltételeit javító lakáskorszerűsítés valósult meg. Az idén a győri közgyűlés az eddigi évekhez képest kétmillióval többet, nyolcmillió forintot különített el a pályázatra, amelynek gyakorlati lebonyolításával ezúttal is a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Nyugat-dunántúli Régióját bízta meg.

A pályázat elbírálása során előnyt élvez az az idős személy, aki igénybe vesz valamely szociális szolgáltatást. Egy pályázó által pályázható összeg: minimum 100 000 Ft, maximum 600 000 Ft. A pályázati dokumentumok letölthetők INNEN. A pályázat benyújtásának módja: egy eredeti és egy másolati példányban, elektronikusan kitöltve, postai úton, vagy személyesen a következő címre: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület 9021 Győr, Amadé L. u. 1. Pályázat benyújtásának határideje: 2019. május 23.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 25. 00:30, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp augusztus 26-tól

2019. Augusztus 25. 00:21, vasárnap | Helyi

Ötös lottó, kettő Joker telitalálat van

2019. Augusztus 24. 07:00, szombat | Helyi

VÁGÁNYZÁRI HIRDETMÉNY

2019. Augusztus 24. 06:56, szombat | Helyi

Élő tv-sportközvetítések - szombat, vasárnap

A szombati és vasárnapi élő sportközvetítések a hazai televíziókban: