Városlista
2020. január 20, hétfő - Sebestyén

Hírek

2014. Május 26. 07:08, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

EP-választás - Gyurcsány: az eredmény a határozott ellenzéki szerep folytatását erősítette meg

EP-választás - Gyurcsány: az eredmény a határozott ellenzéki szerep folytatását erősítette meg

Az európai parlamenti (EP-) választáson elért eredmény megerősítette a Demokratikus Koalíciót (DK) abban, hogy folytassa "a nagyon határozott ellenzéki szerepet" - hangoztatta Gyurcsány Ferenc vasárnap éjjel Budapesten.

A DK elnöke pártja eredményváró rendezvényén azt mondta: olyan pártot teremtettek, amely azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a legádázabb ellenfele lesz "az orbáni önkénynek". "Ez a választás abban erősített meg bennünket, hogy nem kevesebb, hanem még több eltökéltség kell, és folytatni fogjuk ezt a nagyon határozott ellenzéki szerepet" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.
Kitért arra is, hogy a választással lezárult a DK megalakításának hosszú, fáradságos és nehéz története.
Gyurcsány Ferenc közölte, Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke és Niedermüller Péter alelnök megy az EP-be.
Gyurcsány Ferenc beszéde elején köszönetet mondott azoknak az embereknek, akik elmentek szavazni, és megköszönte azok támogatását, akik pártjára voksoltak.
Kijelentette: a DK az európai egyesült államok legelkötelezettebb híve. "Hazafiak vagyunk, magyarok és büszke európaiak". Azt gondoljuk, hogy a kettő jól kiegészíti egymást - fűzte hozzá.
Gyurcsány Ferenc szólt arról is, hogy Budapesten és jó néhány nagyvárosban a DK lett a demokratikus ellenzék legerősebb pártja. A kijelentést tapssal és ovációval fogadták a szimpatizánsok.
A DK elnöke azt mondta, a választáson elért eredmény "a lényeg tekintetében" nem változtatott meg bennük semmit: a demokratikus oldalon, "szabadelvűek, mérsékeltek, konzervatívok, baloldaliak világában nekünk barátaink és szövetségeseink vannak". A mi ellenfelünk továbbra is Orbán Viktor és pártszövetsége, azon fogunk dolgozni, hogy őket szorítsuk kisebbségbe - hangoztatta.
Gyurcsány Ferenc azt mondta, azon fognak dolgozni, hogy egy színes, eleven, ugyanakkor elveiben egységes baloldal legyen, amelynek megformálásában visszafogott de határozott szerepet kívánnak játszani.
Molnár Csaba óriási sikerként értékelte a DK által az EP-választáson elért eredményt. A DK két és fél év után beiratkozott a nagykorú magyar pártok közé - jelentette ki. Majd hozzátette: a párt leérettségizett, és jelest kapott.
Molnár Csaba azt mondta, hogy a DK-val az EP egy igazi Európa-párti erővel gazdagodott.
Közölte, Niedermüller Péterrel Brüsszelben és itthon is politizálnak majd.
Vitányi Iván, a DK örökös és tiszteletbeli elnöke arról beszélt, hogy az elmúlt négy évben nagyon rosszul érezte magát, mert - mint mondta - 2010-ben és 2014-ben a magyar nép a maga akaratából az önkényuralmat választotta.
A DK eredménye most azt mutatja, hogy többen kezdenek el gondolkozni mint ezelőtt, mert többen értik meg, hogy mit akarnak a párt politikusai. "Megértik annak értékét, hogy demokrácia" - mondta Vitányi Iván.
A párt szimpatizánsai a beszédek elhangzásakor többször hosszabban tapsoltak és azt skandálták, hogy "DK".

Címkék: EP2014

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 20. 14:55, hétfő | Belföld

E-mailben kaphatjuk a pótdíjfizetési emlékeztetőt

Az interneten is rendezni lehet majd a BKK felé a tartozást.

2020. Január 20. 14:12, hétfő | Belföld

Fel akarta robbantani a családját

Brutális kegyetlenséggel akart végezni a saját szüleivel egy Csongrád megyei férfi.

2020. Január 20. 14:05, hétfő | Belföld

Ismét nőtt a légszennyezettség

A magas szállópor-tartalom miatt ismét nőtt a légszennyezettség.

2020. Január 20. 12:52, hétfő | Belföld

Nőtt az új és a használt autók piaca tavaly

Tavaly 15,6 százalékos emelkedéssel 10 éves rekordot jelentő, 157 906-ra nőtt az új autók piaca az előző évhez képest, a használt autók adásvétele pedig 6,1 százalékkal több, 810 920 tranzakcióval járt