Városlista
2019. október 14, hétfő - Helén

Hírek

2014. Február 14. 14:39, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: Gyurcsány el akarja terelni a figyelmet a Simon-ügyről

Fidesz: Gyurcsány el akarja terelni a figyelmet a Simon-ügyről

A Simon-ügyről való figyelemelterelés "olcsó, vacak és szánalmas" kísérletének tartja a Fidesz szóvivője, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Orbán Viktor miniszterelnökkel szemben.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke pénteken közölte: azzal vádolja a kormányfőt, hogy politikai pályafutásának jelentős részében olyan jövedelmekhez jutott hozzá, amelyek túlmutatnak a vagyonnyilatkozatában megjelenő hivatalos jövedelmeken, és amelyek nélkül nem igazolható vagyongyarapodása.
Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője erre reagálva budapesti sajtótájékoztatóján felidézte: körülbelül tíz évvel ezelőtt, a szocialista többségű parlament idején teljes körűen kivizsgálták Orbán Viktor vagyoni helyzetét, és semmiféle elmarasztalás nem történt. A Fidesznek és a párt elnökének nincs takargatnivalója - jelentette ki.
Gyurcsány Ferenc jobban tenné, ha vádaskodások helyett inkább válaszolna a Simon-üggyel és a paksi atomerőművel kapcsolatos kérdésekre - mondta a kormánypárt szóvivője. Előbbiről szólva közölte: a baloldalon 11 napja titkolóznak a Simon Gábor volt szocialista politikus osztrák számláján lévő pénzről. Mivel Gyurcsány Ferencnek államtitkára volt Simon Gábor, ezért a magyar társadalom a volt kormányfőtől is várja a válaszokat azokra a kérdésekre, hogy kitől származtak a százmilliók, honnan érkezett az osztrák számlára a pénz, és tudott-e róla az akkori szocialista pártvezetés - tette hozzá.
A paksi erőművel kapcsolatban arról beszélt, hogy egy Gyurcsány Ferenchez köthető cégcsoport bizonyos szerződésekkel "80 millió forintot talicskázott ki" Paksról. Ez is azt támasztja alá - folytatta -, hogy 2010-ig, amíg "kitalicskázhatták" a pénzeket, "rendben volt" Paks a baloldalnak, ám miután a Fidesz "elzárta a csapokat", "hirtelen büdös lett" nekik Paks. "Nemcsak a lóláb lóg ki, hanem a ló is" - fogalmazott.
Hoppál Pétertől azt is megkérdezték a tájékoztatón, hogy a Jobbik előzőleg felszólította a Fideszt, hívjanak össze rendkívüli parlamenti ülést a volt SZDSZ-es politikusok elszámoltatáshoz szükséges törvényjavaslat elfogadására. A kormánypárt szóvivője erre azt mondta: nem gondolja, hogy az ügyben rendkívüli ülést kellene összehívni kampányidőszakban, de a következő Országgyűlés véleményt nyilváníthat majd az előterjesztésről.

Címkék: OGY2014-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 13. 20:07, vasárnap | Belföld

November közepéig is elhúzódhat a választások végleges eredményének megállapítása

November közepéig is elhúzódhat az önkormányzati választások végleges eredményének megállapítása, ha minden jogorvoslati lehetőséget kihasználnak a jelöltek és jelölőszervezetek.

2019. Október 13. 14:04, vasárnap | Belföld

Harminc nemzetközi megfigyelő regisztrált a választásra

Öt nagykövetség és egy szervezet összesen harminc nemzetközi megfigyelője regisztrált az önkormányzati és nemzetségi választásra

2019. Október 13. 11:03, vasárnap | Belföld

Ajándékot kapnak az első választók

Mobiltelefonok hátoldalára ragasztható kitámasztót kapnak a Nemzeti Választási Irodától az első választók.

2019. Október 13. 09:58, vasárnap | Belföld

Tilos lefényképezni a szavazólapot, de szelfi készíthető a fülkében

Jogsértő a szavazólapok lefényképezése, de a választók készíthetnek magukról szelfit a szavazófülkében.