Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2018. Március 27. 07:25, kedd | Helyi

Hangjával ajándékozta meg a győrieket Micheller Myrtill

Hangjával ajándékozta meg a győrieket Micheller Myrtill

Hétfőn este tartotta koncertjét a győri Friends Big Band és Micheller Myrtill a József Attila Művelődési Házban.

Csorba János Zenekarvezető ismertette az zenekar további, éves programjait, meghívta a közönséget többek között a Győr Tánc és a Friends Big Band közös szervezésében megvalósuló Swing és Boogie Party-ra, amit 2018. szeptember 29-én szombaton tartanak majd Győrújbaráton, a Polgármesteri Hivatal nagytermében. Elárulta még azt is, hogy az együttes 20. jubileumi nagykoncertjét novemberben tartják majd a Richter Teremben, ahova régi zenekari tagokat is "visszacsábítanak".

A Zenekarvezető kiemelte, hogy Magyarország egyik legkiválóbb jazzénekesnőjének, az elbűvölő hangú Myrtillnek, az országban egyedülálló a szkettelése.

Egy 2013 augusztusában, Myrtillel készült riportomból idéznék részletet:

Francia nyelvtanári diplomát szerzett, majd ezt követően a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz-ének szakán is végzett.
Elbűvölő énekhangja van kedves Myrtill, van valami kötődése a francia nyelvhez vagy hogyan választotta ezt a nyelvet?

A nevem alapján sokszor feltételezik rólam, hogy vannak francia gyökereim, de nincsenek.A Micheller a vezetéknevem inkább németes hangzású, a Myrtill ugyan francia szó, áfonyát jelent egyébként. A szüleim választották. Valahogy mindig erősen vonzódtam a francia dolgok, az ország, a nyelvvilág iránt már gyerekkoromtól kezdve.

ű

Írta és szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 12. 14:43, kedd | Helyi

Miben Mások A Mai Vidojátékok & Milyen Pozitív Hatásaik Vannak?

A konzol és PC játékok egyre nagyobb figyelmet kapnak a közéletben és a médiában is. Bizonyos szempontokból pedig a mai modern videójátékok nagyobb bevételekkel és magasabb elvárásokkal érkeznek, mint egyes mozifilmek. Egy-egy játék ped

2021. Október 07. 10:19, csütörtök | Helyi

Menő Munkahely Győrben!

A pápai központú ANDL Kft. győri üzletébe Kisgép SZERVIZES, és Kisgép ÉRTÉKESÍTŐ Álláslehetőséget hirdet!

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.