Városlista
2021. április 22, csütörtök - Csilla

Hírek

2013. Május 31. 10:25, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Katonai területek rehabilitációja indult el a Kisalföldön

Katonai területek rehabilitációja indult el a Kisalföldön

Megkezdődött a kisalföldi homokpuszta területén található honvédségi lő- és gyakorlóterületek természetvédelmi célú helyreállítása.

Tájékoztatásuk szerint a program közel egy és háromnegyed millió eurós költségvetéséből 1,26 milliót uniós támogatási pályázaton nyertek el, ehhez az összeghez a Vidékfejlesztési minisztérium 285 ezer, a magyar partnerek - a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal, a HM Budapesti Erdőgazdasági Zrt., a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság és az Aquaprofit Zrt. konzorcium - további 193 ezer euróval járultak hozzá.

A katonai használatú területeik természetvédelmi célú helyreállítását és megőrzését célzó projekt során elsősorban a tömegesen elterjedt, más kontinensekről behurcolt növények – így a selyemkóró vagy a bálványfa – eltávolításával foglalkoznak. Emellett illegális hulladéklerakókat számolnak fel, használaton kívüli katonai épületeket, betontömböket bontanak el. Helyükön pedig - a természetes domborzat és növényzet helyreállítása érdekében - homokbuckákat, buckaközi mélyedéseket alakítanak ki - tudatták.

„Az elmúlt években a természetvédelmi kutatásoknak köszönhetően részletes felméréseket végeztünk a területen, ezek alapján elkészített tervek egyértelművé tették számunkra, hogy a kisalföldi meszes homokpuszta élővilágának megőrzéséhez sürgős intézkedések szükségesek” – idézi a közlemény Takács Gábort, a Fertő-Hanság Nemzeti Park szakreferensét.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 21. 11:00, szerda | Helyi

Wágenhoffer Klíma- Hogy nálunk legyen a hőmérséklet kapcsolója!

Ha kisüt a nap, akkor egyrészt nagyon örülünk, mert a hangulatunk is jobb, viszont a lakások, családi házak, tetőterek olyan hamar felmelegednek, hogy gyorsan eljön az idő, amikor otthonunk, munkahelyünk katlanná válik, és szellőztetéssel

2021. Március 02. 14:59, kedd | Helyi

Építkezik? Felújít? Szakértő segítség -Elágazás Kft.

Hogy, miért válasszon Bennünket ha építkezni vagy felújítani szeretne?

2021. Február 19. 10:25, péntek | Helyi

Z&GY Kft- A tető fejfedője!

A Z&GY Kft. 2009 óta foglalkozik bádogos és tetőfedő anyagok forgalmazásával, Győrben a Malomszéki u. 3 szám alatt.

2021. Április 22. 05:00, csütörtök | Belföld

György István: minél több a beoltott, annál előbb térünk vissza a normális élethez

Minél többen kapják meg a védőoltást, annál kevesebben betegednek, halnak meg, és annál közelebb kerülünk a normális élethez, valamint annál inkább megerősítjük a védelmet a járvány negyedik hullámával szemben