Városlista
2020. január 27, hétfő - Angelika

Hírek

2019. Március 30. 06:46, szombat | Helyi

Szombaton ismét Föld órája

Szombaton ismét Föld órája

A WWF Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra irányítja a figyelmet.

Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket. Az idén március 30-én, 20:30 órakor jön el a Föld Órája.

Győr szokás szerint csatlakozik a kezdeményezéshez, és az említett órában a Városházánál, a Jedlik Ányos hídon, a Kossuth hídon, a Széchenyi téren, a Rába parton – a Várfal sétánynál, a Káptalan dombon a bazilikánál, valamint a Rába folyó és Mosoni – Duna jobb partjának alsó sétányánál alszanak ki a fények.

A kezdeményezéshez mi magunk is csatlakozhatunk akár azzal, hogy egy órára nélkülözzük a tévénket, gyertyát gyújtunk a villany helyett, vagy nem használjuk elektromos berendezéseinket. Ám a lényeg, hogy próbáljunk meg nem csak ebben az egy órában, hanem az év minden szakában környezettudatosan élni. A WWF Magyarország ebben próbál segíteni a közösségi oldalakon, ahol március 5. és 31. között hetente más-más kategóriában tesznek közzé a természet megóvását és a fenntartható életmódot támogató mindennapi tippeket, kihívásokat, amelyek mentén nem csak magunkat, Földünket is egészségesebbé tehetjük.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 27. 14:28, hétfő | Helyi

Egy igazi zseni született - Mozartra emlékezünk!

Egy igazi osztrák zsenire emlékezik a mai napon a zeneirodalom. 264 évvel ezelőtt - ezen a hideg januári napon - született a meseszép Salzburgban Wolfgang Amadeus Mozart.

2020. Január 27. 13:07, hétfő | Helyi

Dézsi Csaba András az új polgármester - Történelmi győzelmet aratott az időközi polgármester választás Győrben

Nagy fölénnyel győzött Dézsi Csaba András, győri fideszes polgármesterjelölt. Kemény, problémamegoldó kampányon van túl Dézsi Csaba András, a győri vasárnapi időközi polgármester-választás nyertese.

2020. Január 27. 10:29, hétfő | Helyi

Karmesteri pálcát ragadott a győri balettigazgató - Koncert az uszodában

Minden a vízről szólt a Győri Filharmonikus Zenekar farsangi koncertjén, amelyet immár hagyományosan idén is az Aqua Sportközpontban tartottak, ismét nagy közönségsikerrel. A Győri Balett igazgatója "vezényelt" is.

2020. Január 26. 09:21, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp január 27-től