Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Március 30. 06:46, szombat | Helyi

Szombaton ismét Föld órája

Szombaton ismét Föld órája

A WWF Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra irányítja a figyelmet.

Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket. Az idén március 30-én, 20:30 órakor jön el a Föld Órája.

Győr szokás szerint csatlakozik a kezdeményezéshez, és az említett órában a Városházánál, a Jedlik Ányos hídon, a Kossuth hídon, a Széchenyi téren, a Rába parton – a Várfal sétánynál, a Káptalan dombon a bazilikánál, valamint a Rába folyó és Mosoni – Duna jobb partjának alsó sétányánál alszanak ki a fények.

A kezdeményezéshez mi magunk is csatlakozhatunk akár azzal, hogy egy órára nélkülözzük a tévénket, gyertyát gyújtunk a villany helyett, vagy nem használjuk elektromos berendezéseinket. Ám a lényeg, hogy próbáljunk meg nem csak ebben az egy órában, hanem az év minden szakában környezettudatosan élni. A WWF Magyarország ebben próbál segíteni a közösségi oldalakon, ahol március 5. és 31. között hetente más-más kategóriában tesznek közzé a természet megóvását és a fenntartható életmódot támogató mindennapi tippeket, kihívásokat, amelyek mentén nem csak magunkat, Földünket is egészségesebbé tehetjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.