Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Január 29. 07:41, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Rekordáron kelt el

Rekordáron kelt el

Rekordáron, csaknem 17 millió dollárért kelt el egy Tiziano-kép csütörtökön New Yorkban, a Sotheby's árverésén. A Sacra Conversazione című festményen Madonna látható gyermekével, Szent Lukács és Alexandriai Katalin társaságában.

Az aukciósház bejelentése szerint az árverés nyertese 16 882 500 dollárt (3,3 milliárd forint) fizetett a reneszánsz festő remekművéért, ami rekordárnak számít, mert Tiziano-képért még sohasem adtak ennyit. A Sotheby's-nél utoljára húsz évvel ezelőtt adtak el Tiziano-képet hasonlóan magas, ám akkor „mindössze” 13,6 millió dolláros áron. Az 1560 körül festett műalkotás keletkezése óta mindössze ötször cserélt gazdát, utoljára mintegy 30 éve jelent meg a piacon. (da)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.