Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Február 05. 07:17, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Retro-géppel ünnepli 65. születésnapját a Malév

Retro-géppel ünnepli 65. születésnapját a Malév

A Malév 65. születésnapjának alkalmából egyik Bombardier Q400-as típusú repülőgépét az 1960-as éveket idéző Malév-festéssel látta el. A turbólégcsavaros gépre jól illő korhű dizájn eredetileg 1960 és 1974 között volt a légitá


A Malév, jogelődjének 1946. március 29-i megalapítása alakalmából, egyik Q400-as repülőgépét a ’60-as években használatos Malév-dizájnra festette át. A különleges repülőgép ma délelőtt érkezett Ferihegyre, ahol egy áthúzást mutatott be az 1-es pálya felett, majd a repülőtér műszaki előterére gurult. A retro-festésű gépet Martin Gauss vezérigazgató mutatta be a sajtó képviselőinek. A légitársaság vezetője köszöntőjében elmondta: „Európa szerte és Amerikában a nagy múltú, patinás légitársaságok úgy őrzik hagyományaikat, hogy egy-egy repülőgépüket retro image-be ’öltöztetik’. A Malévnál most mi is ezt a formát választottuk arra, hogy megünnepeljük légitársaságunk megalakulásának 65. évfordulóját! Ezzel nemcsak egyetlen napig hívjuk fel utasaink figyelmét a Malév márkában és szolgáltatásaiban rejlő több mint fél évszázados szakértelemre és minőségre, hanem folyamatosan, hiszen retro-festésű gépünkkel bármelyik utasunk találkozhat repülése során.”

A Malév retro-festésű gépével a légitársaság utasai a regionális járatokon találkozhatnak majd, többek között ez a gép repül majd Prágába, Bukarestbe, Stuttgartba és Várnába.

A Malév a mai nappal egy születésnapi játékot is indít Facebook közösségi oldalán, ahol a légi cégnek már több mint tízezer fős rajongótábora van. A játék kertében a légitársaság 16 repülőjegyet sorsol ki a helyes megfejtők között a 2011. március 29-i prágai járatra, melyet természetesen a Malév retro-festésű gépe teljesít. A nyertesek egy egynapos prágai kiránduláson vehetnek részt. Az apropót az szolgálta a cseh fővároshoz, hogy a Malév egyik első külföldi járata éppen Prágába indult 1947-ben.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.