Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Február 06. 07:17, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Sikeresek a Kormányablakok

Sikeresek a Kormányablakok

A Kormányablakok munkatársai működésük első hónapjában összesen 22.638 ügyben nyújtottak segítséget a hozzájuk forduló ügyfeleknek. A legnagyobb érdeklődés a pénzügyi támogatások igényléséhez, valamint az aktuális kormányzati

Az év első hónapjában összesen 21.459 ügyfél fordult a Kormányablakokhoz, az ügyfélszolgálatos munkatársak 22.638 ügyben nyújtottak segítséget. Legtöbben, 1620-an, a nyíregyházai irodát keresték fel.

Az állampolgárok közel fele általános ügyekben kért tájékoztatást, míg a többi esetben a megkeresés valamely konkrét ügykörhöz kapcsolódott. A legtöbb ügyintézés az egyéni vállalkozói tevékenység folytatását, a terhességi gyermekágyi segélyt, a GYED-et, a családtámogatási ellátásokat és az elektronikus tulajdoni lap másolatának letöltését érinti. A legnépszerűbb ügytípus 2371 megkereséssel az ügyfélkapu létesítése volt.

Az ügyfélszolgálati munkatársak szerint az állampolgárok olyan, nem az ügyfélszolgálatok hatáskörébe tartozó ügyekkel kapcsolatban is a Kormányablakokhoz fordulnak, mint a szociális segélyezés, a nagycsaládosok gázár-támogatása, a nyugdíjváltozással kapcsolatos kérdések, a személyi jövedelemről szóló adóbevallás leadása, vagy tájékozódás az adókedvezményre-jogosultságról. Az integrált kormányzati ügyfélszolgálati iroda munkatársai ezekben a kérdésekben is átfogó tájékoztatást nyújtanak.

A területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkárság folyamatosan bővíti nemcsak az ügyfélszolgálati irodákban intézhető ügyek, hanem a Kormányablakok helyszíneinek számát is. A kormány célja, hogy 2013. végére az egyablakos ügyintézés minél több ügykörben megkönnyítse minden állampolgár életét.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.