Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Szeptember 10. 18:16, péntek | PR

Sosem gondolnád, hogy Vin Disel magyar hangja mennyire sokoldalú

Sosem gondolnád, hogy Vin Disel magyar hangja mennyire sokoldalú

A legtöbb filmben Galambos Péter, a Hungarianvoices szinkronügynökség alapítójának hangján szólal meg Vin Disel, de Galamb emellett egy rendkívül sokoldalú művész.

Megszólaltat komédia szereplőt és rajzfilmfigurát egyaránt. De milyen titkot tartogat?

Galambos Péter nevét elsősorban a számtalan tévé és mozifilm végén felsorolt szinkronhang listából ismerjük, de rendkívül sokoldalú munkái vannak. Néhány éve hozta létre a Hungarianvoices nevű mini szinkronügynökséget, ahol a minőség iránt hasonlóan elkötelezett kollégáival, Solecki Jankával és Zámbori Somával dolgoznak azon, hogy etalont teremtsenek a magyar szinkronpiacon.

Ősidők óta a szinkron az élete

Galambos Péter már diákként elkezdett szinkronizálni és a hosszú évtizedek alatt a neve a minőségi szinkron védjegye lett. Ő alapította meg néhány hasonlóan minőségi munkát végző színészkollégájával a Szinkron Alapszervezetet is a Színházi Dolgozók Szakszervezetén belül, ami mostanra 350 tagot számlál, és 18 szinkronstúdió mellett 125 magyar nyelvű tévécsatorna csatlakozott hozzá. Ezzel a Szinkron Alapszervezet a legnagyobb olyan szövetség, ami a szinkron világával foglalkozó számtalan szakma képviselőjének érdekeit védi és részt vesz a szinkron szakma színvonalának garantálásában.

Milyen szereplőkről ismerjük?

Galambos Péter sokoldalúságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyszerre adja a hangját az egyik legkeményebb akcióhősnek, Vin Diselnek, és narrátora az apró gyermekeknek készült Pocoyo című rajzfilmnek. Egyszerre tud kőkemény szívtipró és imádnivaló mesélő lenni.

Vin Disel filmjei mellett legismertebb szinkronszerepei a Jóbarátokból Ross alakja és a Quantum Leap című sorozatból Sam Beckett.

A filmek mellett azonban más csatornákon is megszólal. Több, mint húsz éve ő a Magyar Telekom narrátorhangja, de Galambos Péter a Mozi+ és a Sláger FM állomáshangja is.

Színpadon sosem állt

Nehéz elképzelni, hogy egy ennyire sokoldalú szinkronszínész nem fejezte be a Színművészeti Főiskolát és soha nem is játszott színpadon. Az ő világa a szinkron, azt viszont teljes egészében uralja. Miután a főiskoláról másfél év után eljött, azonnal beszippantotta a szinkron világa és azóta a szinkronizálás és beszédtechnikai minden titkát kitanulta. Talán ez a kulcsa annak, hogy ennyiféle hangot tud megszólaltatni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.