Városlista
2021. október 23, szombat - Gyöngyi

Hírek

2021. Szeptember 10. 18:16, péntek | PR

Sosem gondolnád, hogy Vin Disel magyar hangja mennyire sokoldalú

Sosem gondolnád, hogy Vin Disel magyar hangja mennyire sokoldalú

A legtöbb filmben Galambos Péter, a Hungarianvoices szinkronügynökség alapítójának hangján szólal meg Vin Disel, de Galamb emellett egy rendkívül sokoldalú művész.

Megszólaltat komédia szereplőt és rajzfilmfigurát egyaránt. De milyen titkot tartogat?

Galambos Péter nevét elsősorban a számtalan tévé és mozifilm végén felsorolt szinkronhang listából ismerjük, de rendkívül sokoldalú munkái vannak. Néhány éve hozta létre a Hungarianvoices nevű mini szinkronügynökséget, ahol a minőség iránt hasonlóan elkötelezett kollégáival, Solecki Jankával és Zámbori Somával dolgoznak azon, hogy etalont teremtsenek a magyar szinkronpiacon.

Ősidők óta a szinkron az élete

Galambos Péter már diákként elkezdett szinkronizálni és a hosszú évtizedek alatt a neve a minőségi szinkron védjegye lett. Ő alapította meg néhány hasonlóan minőségi munkát végző színészkollégájával a Szinkron Alapszervezetet is a Színházi Dolgozók Szakszervezetén belül, ami mostanra 350 tagot számlál, és 18 szinkronstúdió mellett 125 magyar nyelvű tévécsatorna csatlakozott hozzá. Ezzel a Szinkron Alapszervezet a legnagyobb olyan szövetség, ami a szinkron világával foglalkozó számtalan szakma képviselőjének érdekeit védi és részt vesz a szinkron szakma színvonalának garantálásában.

Milyen szereplőkről ismerjük?

Galambos Péter sokoldalúságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyszerre adja a hangját az egyik legkeményebb akcióhősnek, Vin Diselnek, és narrátora az apró gyermekeknek készült Pocoyo című rajzfilmnek. Egyszerre tud kőkemény szívtipró és imádnivaló mesélő lenni.

Vin Disel filmjei mellett legismertebb szinkronszerepei a Jóbarátokból Ross alakja és a Quantum Leap című sorozatból Sam Beckett.

A filmek mellett azonban más csatornákon is megszólal. Több, mint húsz éve ő a Magyar Telekom narrátorhangja, de Galambos Péter a Mozi+ és a Sláger FM állomáshangja is.

Színpadon sosem állt

Nehéz elképzelni, hogy egy ennyire sokoldalú szinkronszínész nem fejezte be a Színművészeti Főiskolát és soha nem is játszott színpadon. Az ő világa a szinkron, azt viszont teljes egészében uralja. Miután a főiskoláról másfél év után eljött, azonnal beszippantotta a szinkron világa és azóta a szinkronizálás és beszédtechnikai minden titkát kitanulta. Talán ez a kulcsa annak, hogy ennyiféle hangot tud megszólaltatni.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 19. 15:17, kedd | PR

Ezeknek az autóknak csökken a leggyorsabban az értéke

Köztudott, hogy az új autók ára jelentősen esik, amint kigurulnak a szalonból. Azonban az autó használati értéke több év alatt sem csökken jelentős mértékben, ha megfelelően karban van tartva.

2021. Október 15. 13:21, péntek | PR

Ismét MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Ötödször nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa.

2021. Október 11. 12:58, hétfő | PR

Scarlett Johansson 50millió dollárt követel a Disneytől - a miértekre Daphne Chaung és Lauren Kelly válaszol a BrandFestivalon

Scarlett Johansson - a Fekete Özvegy című film főszereplője - bepöccent, amikor kiderült, hogy a Disney ugyanazon a napon tette elérhetővé a filmet a Disney+ alkalmazáson, mint amikor a mozikba is megérkezett.

2021. Október 08. 09:18, péntek | PR

Mit tanult az emberiség, és főleg a fiatalok a járványból?

Különleges helyszínen, a Marketing Summit Hungary-n rögzítették a Lounge Group szakmai podcastjének, az L20-nak a jubileumi adását.