Városlista
2020. január 25, szombat - Pál

Hírek

2019. Július 04. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Kép: Pixabay

Spóroljunk a honlapon, készítsük el magunk!

Spóroljunk a honlapon, készítsük el magunk!


Megfigyelhetjük, hogy egyre több weboldal jelenik meg az interneten, böngészéseink során feltehetően gyakran újakba botlunk. Az talán egyértelmű, hogy a cégek készítenek maguknak saját honlapot, de másnak is szüksége lehet rá?

Kinek van szüksége honlapra?

Ha vállalkozással rendelkezünk, akkor szinte minden esetben szükségünk van honlapra, akkor is, ha online nem megvásárolható a termékünk, vagy nem igénybe vehető a szolgáltatásunk. Az emberek többsége az interneten keresztül tájékozódik, éppen ezért egy bemutatkozó oldalnak is nagy jelentősége van márkaépítés és érdeklődők szerzése szempontjából.

Azonban nem csak a cégeknek lehet szüksége honlapra. Kezdhetünk blogírásba, készíthetünk online önéletrajzot, vagy esküvői weboldalt is, a felhasználási lehetőségek száma meglehetősen nagy. Számos ok lehet, amely miatt szükséges egy honlap.

Azonban tudjuk, hogy az informatikusokat, webfejlesztőket meg kell fizetni, nem olcsó mulatság egy weboldal velük való elkészíttetése. Megmutatjuk, hogyan tud mégis spórolni az elkészítési költségeken.


Hogyan lehet honlapunk?

● Profi csapat

Bízhatjuk profi csapatra a munkát, ahogyan említettük is. Ebben az esetben elmondjuk elképzeléseinket a webfejlesztőknek, akik megvalósítják az általunk megálmodott oldalt. Ez a legegyszerűbb mód, viszont az összetettségtől függően meglehetősen magas összegeket fognak tőlünk kérni ezért –természetesen jogosan; ha jó csapatot választunk, profi weboldalunk lesz–, de nem biztos, hogy megengedhetjünk magunknak.
Van más megoldás?

● Saját készítés

Amennyiben rendelkezünk némi informatikai ismeretekkel, készíthetjük saját magunk is a weboldalt. Ehhez először választanunk, majd regisztrálnunk kell egy domain nevet, ez lesz az a webcím, amelyen megjelenik a honlap (pl. infogyor.hu). Ehhez választani kell egy webtárhely szolgáltatást is, hogy a tartalmat tudjuk valahol tárolni, amelyet fel kívánunk tölteni a honlapra. A szolgáltatók többsége domaint és tárhelyet is kínál, érdemes egyszerre lefoglalni őket, megkönnyítve a későbbi kezelést és beállításokat is. Ezek fizetős szolgáltatások, de –a webtárhely méretétől függően– csupán pár ezer forintba kerülnek évente.

Miután minden szükséges feltétel adott, elkezdhetjük a weboldal elkészítését. Nem annyira bonyolult, mint amennyire gondoljuk. Léteznek ingyenes sablonok –például a Wordpress témák között–, amelyek segítségével könnyedén össze tudjuk állítani a weboldalt. Találjuk ki, hogyan nézzen ki az oldal felépítése és milyen menüpontokat szeretnénk, azután ezeket csak fel kell tölteni a kívánt tartalommal –szövegekkel, képekkel, videókkal– és tulajdonképpen el is készül a honlap. Ehhez számos részletes útmutatót találni az interneten, használjuk őket bátran, és készítsük el első saját weboldalunkat! Természetesen számos tényező van a design-t vagy szövegezést tekintve, melyekre érdemes odafigyelni, de maga a honlap elkészítése tényleg ilyen egyszerű, általában a tervezés több időt vesz igénybe, mint maga a megvalósítás. Ha már régóta honlapindításon töri a fejét, vágjon bele!

Forrás: Rackhost Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 25. 07:35, szombat | Helyi

Élő tv-sportközvetítések - Péntek, szombat, vasárnap

A szombati és vasárnapi élő sportközvetítések a hazai televíziókban:

2020. Január 24. 15:19, péntek | Helyi

Győri pedofil zsarolt egy tizenegy éves kislányt

Egy közösségi oldalon ismerkedtek meg néhány hónapja, ahol meztelen képeket kért a 11 éves kislánytól, majd további fotókért zsarolta.

2020. Január 23. 08:52, csütörtök | Helyi

Elismeréseket adtak át a Magyar Kultúra Napján

Győrben dr. Fekete Dávid alpolgármester mondott ünnepi beszédet. Szeles Szabolccsal, a Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnökével adta át az elismeréseket.

2020. Január 22. 15:04, szerda | Helyi

Segítség a tanulásban, sportban és a célok elérésében – Gyermekagykontroll Győrben

Február 1-jén és 2-án kétnapos gyermekagykontroll-tanfolyamán várja Kovács Erika a 7-10 éveseket, míg a 10-14 évesek február 8-án és 9-én sajátíthatják el az agykontroll lenyűgözően logikus technikáit.