Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2019. Július 04. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Kép: Pixabay

Spóroljunk a honlapon, készítsük el magunk!

Spóroljunk a honlapon, készítsük el magunk!


Megfigyelhetjük, hogy egyre több weboldal jelenik meg az interneten, böngészéseink során feltehetően gyakran újakba botlunk. Az talán egyértelmű, hogy a cégek készítenek maguknak saját honlapot, de másnak is szüksége lehet rá?

Kinek van szüksége honlapra?

Ha vállalkozással rendelkezünk, akkor szinte minden esetben szükségünk van honlapra, akkor is, ha online nem megvásárolható a termékünk, vagy nem igénybe vehető a szolgáltatásunk. Az emberek többsége az interneten keresztül tájékozódik, éppen ezért egy bemutatkozó oldalnak is nagy jelentősége van márkaépítés és érdeklődők szerzése szempontjából.

Azonban nem csak a cégeknek lehet szüksége honlapra. Kezdhetünk blogírásba, készíthetünk online önéletrajzot, vagy esküvői weboldalt is, a felhasználási lehetőségek száma meglehetősen nagy. Számos ok lehet, amely miatt szükséges egy honlap.

Azonban tudjuk, hogy az informatikusokat, webfejlesztőket meg kell fizetni, nem olcsó mulatság egy weboldal velük való elkészíttetése. Megmutatjuk, hogyan tud mégis spórolni az elkészítési költségeken.


Hogyan lehet honlapunk?

● Profi csapat

Bízhatjuk profi csapatra a munkát, ahogyan említettük is. Ebben az esetben elmondjuk elképzeléseinket a webfejlesztőknek, akik megvalósítják az általunk megálmodott oldalt. Ez a legegyszerűbb mód, viszont az összetettségtől függően meglehetősen magas összegeket fognak tőlünk kérni ezért –természetesen jogosan; ha jó csapatot választunk, profi weboldalunk lesz–, de nem biztos, hogy megengedhetjünk magunknak.
Van más megoldás?

● Saját készítés

Amennyiben rendelkezünk némi informatikai ismeretekkel, készíthetjük saját magunk is a weboldalt. Ehhez először választanunk, majd regisztrálnunk kell egy domain nevet, ez lesz az a webcím, amelyen megjelenik a honlap (pl. infogyor.hu). Ehhez választani kell egy webtárhely szolgáltatást is, hogy a tartalmat tudjuk valahol tárolni, amelyet fel kívánunk tölteni a honlapra. A szolgáltatók többsége domaint és tárhelyet is kínál, érdemes egyszerre lefoglalni őket, megkönnyítve a későbbi kezelést és beállításokat is. Ezek fizetős szolgáltatások, de –a webtárhely méretétől függően– csupán pár ezer forintba kerülnek évente.

Miután minden szükséges feltétel adott, elkezdhetjük a weboldal elkészítését. Nem annyira bonyolult, mint amennyire gondoljuk. Léteznek ingyenes sablonok –például a Wordpress témák között–, amelyek segítségével könnyedén össze tudjuk állítani a weboldalt. Találjuk ki, hogyan nézzen ki az oldal felépítése és milyen menüpontokat szeretnénk, azután ezeket csak fel kell tölteni a kívánt tartalommal –szövegekkel, képekkel, videókkal– és tulajdonképpen el is készül a honlap. Ehhez számos részletes útmutatót találni az interneten, használjuk őket bátran, és készítsük el első saját weboldalunkat! Természetesen számos tényező van a design-t vagy szövegezést tekintve, melyekre érdemes odafigyelni, de maga a honlap elkészítése tényleg ilyen egyszerű, általában a tervezés több időt vesz igénybe, mint maga a megvalósítás. Ha már régóta honlapindításon töri a fejét, vágjon bele!

Forrás: Rackhost Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 23. 11:18, péntek | Helyi

Husqvarna Profinap az Andl Kft-nél - Nemcsak profiknak!

Rajong a Husqvarna kerti gépekért? Vagy még csak most ismerkedik a svéd márkával? A Husqvarna PROFINAPOT feltétlen írja be a naptárába.

2019. Augusztus 23. 08:35, péntek | Helyi

Megnyíltak a Győri Bornapok

Borlovagok látványos felvonulásával vette kezdetét csütörtökön este a XII. Győri Bornapok, Bor-, Borlovag- és Gasztronómiai Fesztivál Győrben.

2019. Augusztus 21. 18:06, szerda | Helyi

Győrben lövöldözött az utcán

Egy győri férfi fegyverrel a kezében sétálgatott az egyik úton, majd megállított egy autót úgy, hogy kétszer a levegőbe lőtt, majd kirabolt egy benzinkutat. Tettére nincs magyarázat.

2019. Augusztus 19. 08:16, hétfő | Helyi

ÜZLETBŐL AKARTAK LOPNI, KERESSÜK ŐKET

A győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a két bolti tolvaj elfogása érdekében.