Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Október 31. 12:21, csütörtök | PR

Szilveszter Dubaiban! Mondjuk a tippeket

Szilveszter Dubaiban! Mondjuk a tippeket

Bulit bárhol szervezhetünk és voltaképpen minden olyan alkalmat bulinak, szórakozásnak foghatunk fel, amikor nem kell dolgozni, hanem egész nap csak a hasunkat süttetjük és jókat úszkálunk a kristálytiszta tengervízben.

Amikor hazánkban beköszönt a tél, nincs is jobb annál, mint repülőre ülni és egy olyan helyre utazni, ahol még a téli hónapokban is fürdőruhában élvezhetjük a nap, simogató sugarait, sőt egyes egyesben a nagy melegben, még napernyőre és mindenféle védőfelszerelésre is szükségünk van, mert olyan melegen tűz a nap.

Mi lehetne jobb úticél, mint Dubai? A cikkben olyan lehetőségekről olvashatsz, amelyeket Dubaiban űzhetsz. Mindezt gondtalanul, felhőtlenül és mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül.

Dubai Fountain – Táncoló szökőkút

Akár szervezett utazást választasz, akár csak a saját szakálladra nyaralsz, a Dubai Fountaint mindenképpen meg kell látogatnod. A szökőkútnál álldogálva nem csupán a magasba törő vizet, hanem a csodálatos fényeket, és mellé még a gondosan összeválogatott zenéket is élvezheted.

Miközben a színes vízsugár a magasba tör, a fülednek oly kellemes dallamok is megszólalnak. Nem csak klasszikus, hanem modern muzsika is simogathatja a lelkedet, miközben a színek kavalkádját csodálod a magasba kívánkozó vízsugárban.

A különleges fényeffektek elsősorban este érvényesülnek. Arra készülj fel, hogy az esti órákban kíváncsiak a legtöbben erre a Dubaiban méltán kedvelt nevezetességre.

A szökőkút különlegessége, hogy egy-egy alkalommal mintegy 83 ezer liter vizet képes a magasba lőni.

Piaci látogatások

Mint említettem, Dubaiban mindenki megtalálja a számítását. Aki nem annyira szeret nevezetességeket megtekinteni, helyette inkább másfajta szórakozásra vágyik, annak ajánljuk a híres dubai –i piacok felkeresését. A piacot arabul úgy kell mondani, hogy souk. Háromféle piacon is üzletelhetsz a kofákkal, hiszen az arany piac mellett, a fűszer és a textil piac is képviselteti magát.

Ahogy közelítünk a piac felé, úgy szabadulnak a fel az érzékeink, hiszen a fűszerek kellemes illata szinte elbódít bennünket. A fűszerpiacon minden érzékszervünk kielégülhet, hiszen a színek, az illatok és a látvány olyan extázissal bombázhat meg, amilyen élményben soha nem lesz részünk a hazai piacokon.

A piacon nem csak magunknak vásárolhatunk, hanem ajándékot is vihetünk haza a szeretteinknek, hiszen a fűszerek mellett ajándékcsomagok és akár még parfümök közül is válogathatunk.

Az árusokkal alkudozni is lehet, de meglehetősen beszédesek is, hiszen akár még kérés nélkül is elmesélik, hogy az adott fűszert mire lehet használni és akár még jellegzetes ételeket is felsorolnak, amelyekhez kifejezetten passzol egy-egy arab fűszer.

A fűszerpiacon a nevével ellentétben nem csak különlegesebbnél- különlegesebb fűszerekkel találkozhatunk, hanem aszalt és friss gyümölcsökkel, a finom csokoládéválaszték is kísértésbe ejthet bennünket és a férfiak akár még pipadohánnyal is meglephetik magukat.

A nők lehet, hogy órákig képesek elsétálgatni a textil és a fűszerpiacon, míg a férfiak az aranypiacon érezhetik jól magukat. Az aranypiacon is rengeteg árus kínálja a portékáját. Az elmúlt években legfőképpen a turisták igényeinek megfelelő választékból a legszélesebb a kínálat. Aki szeret alkudozni, az mindenképpen tegye meg a Dubai piacon, merthogy itt szinte kötelező eleme a vásárlásnak. Nem csak aranyat vehetünk a néha erőszakos árusoktól, hanem ezüstöt, platinát, gyémántot és akár nemesfémet is.

A textilpiac is nagyon közkedvelt a turisták körében, hiszen itt be lehet szerezni mindenféle kelmét. A szőnyegek mellett sálakat és ruhaanyagokat is találhatnak maguknak a hölgyek.

Sivatagi élmények

Ha Dubai, akkor sivatag, ha sivatag, akkor sivatagi élmények. Ha valaki Dubaiban jár, semmiképpen se hagyja ki a sivatagi programokat, mert ez a program egy európai ember számára olyan élményt ad, amit soha az életben nem tud, nem akar majd elfelejteni.

Ahány utazási iroda, annyiféle sivatagi program. Léteznek olyan utazásszervezők, akik grillvacsorát szerveznek a naplementében, a vöröslő homokdűnék közé.

A sivatagi túrákat a kalandosabb embereknek is lehet ajánlani, míg az előző sivatagi programot a romantikusabbak preferálhatják és élvezhetik annak minden egyes pillanatát. A sivatagi túra egyes utazást szervezők szótárában annyit tesz, hogy terepjáróval úgynevezett élményautózást biztosítanak a turistáknak.

A sivatagi tevegelést is nagyon szeretik a Dubaiba érkezők. Ha valaki ilyen programra vágyik, akkor feltétlenül nézzen körül az aktuális lehetőségek terén.
Hotelt pedig (főleg, ha nászútra mész) Dubai specialistánál érdemes foglalni, ilyen például az Araamu Travel.

Galambos Dániel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt