Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Január 22. 17:47, szerda | PR

Tartósság, megbízhatóság, hosszú élettartam: a Volvo

Tartósság, megbízhatóság, hosszú élettartam: a Volvo

A Volvo hazai és nemzetközi eladásai saját csúcsaikat döntögetik, nem véletlenül. Nézzük, hogy miért is olyan kedvelt választás a Volvo mind újonnan, mind használtan.

A Volvo eladásai az elmúlt években töretlenül íveltek felfelé. A 2018-as év a Volvo éve volt: ami a nemzetközi eladásokat illeti, átlépték a 600.000. eladott autót, itthon pedig a Volvo Autó Hungária a legjobb évét tudhatta magáénak az eladott 1814 db autóval. 2018-ban a nemzetközi viszonylatban a legnépszerűbb Volvo az új XC60 volt, őt követte az XC90 és a V40/V40 Cross Country. A legkedveltebb modell itthon is az XC60 volt, melyet szintén az XC90 követett, dobogósként pedig az XC40 végzett.

No de miért is népszerű a skandináv márka?

Tartósság, megbízhatóság, hosszú élettartam – talán így lehetne a legjobban jellemezni a skandináv márkát napjainkban - és bizony nem csak napjainkban van ez így. Számtalan, manapság már alapnak számító megoldás bevezetése fűződik a Volvo nevéhez. Ők kezdték el például 1944-ben használni a ragasztott szélvédőüveget a PV444 modellen, de a Volvo vezette be a hárompontos biztonsági övet is minden ülésükhöz, melyet a gyár mérnöke, Nils Bohlin szabadalmaztatott. 1967-ban pedig előrukkoltak a világ első hátrafele néző gyerekülésével, mellyel új fejezetet nyitottak a biztonságos utazásban és az elsőosztályú utasvédelemben.



Ezen felül a Volvo a karosszériára is kiemelt figyelmet fordít. Fejlesztésükhöz tudományos kutatásokat, folyamatos teszteket végeznek. Egyedülálló módon már az 1970-es évektől szemlecsapattal vonultak ki a balesetet szenvedett Volvók helyszínére, hogy a sérült járművek vizsgálatával további fejlesztéseket végezhessenek.

A brit WhatCar? magazin 2018-as évről készült felmérése szerint a középkategóriás és prémium-közép kategóriás járművek közt a V60 szerepelt a legjobban, 99,3%-os indexszel.

A Volvo – használtan is népszerű

A használt Volvok a fenti okokból kifolyólag szintén rendkívül népszerűek. Értékállóak, megbízhatóak még a régebbi modellek is. Ha használt autó vásárlásában gondolkodunk, akkor érdemes a hirdetési portálokon és az autókereskedések kínálatán kívül az autó árverési oldalakat is átfutni. A gépjármű árverés egy nem annyira ismert, ám kiváló módja annak, hogy jó áron jó minőségű és állapotú autóhoz juthassunk. Opció lehet még a Volvo importálása szülőhazájából, Svédországból. Ez esetben járjuk alaposan körül a témát, hogy ne érhessen meglepetés minket az adás-vétel során.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt