Városlista
2020. február 18, kedd - Bernadett

Hírek

2020. Január 22. 17:47, szerda | PR

Tartósság, megbízhatóság, hosszú élettartam: a Volvo

Tartósság, megbízhatóság, hosszú élettartam: a Volvo

A Volvo hazai és nemzetközi eladásai saját csúcsaikat döntögetik, nem véletlenül. Nézzük, hogy miért is olyan kedvelt választás a Volvo mind újonnan, mind használtan.

A Volvo eladásai az elmúlt években töretlenül íveltek felfelé. A 2018-as év a Volvo éve volt: ami a nemzetközi eladásokat illeti, átlépték a 600.000. eladott autót, itthon pedig a Volvo Autó Hungária a legjobb évét tudhatta magáénak az eladott 1814 db autóval. 2018-ban a nemzetközi viszonylatban a legnépszerűbb Volvo az új XC60 volt, őt követte az XC90 és a V40/V40 Cross Country. A legkedveltebb modell itthon is az XC60 volt, melyet szintén az XC90 követett, dobogósként pedig az XC40 végzett.

No de miért is népszerű a skandináv márka?

Tartósság, megbízhatóság, hosszú élettartam – talán így lehetne a legjobban jellemezni a skandináv márkát napjainkban - és bizony nem csak napjainkban van ez így. Számtalan, manapság már alapnak számító megoldás bevezetése fűződik a Volvo nevéhez. Ők kezdték el például 1944-ben használni a ragasztott szélvédőüveget a PV444 modellen, de a Volvo vezette be a hárompontos biztonsági övet is minden ülésükhöz, melyet a gyár mérnöke, Nils Bohlin szabadalmaztatott. 1967-ban pedig előrukkoltak a világ első hátrafele néző gyerekülésével, mellyel új fejezetet nyitottak a biztonságos utazásban és az elsőosztályú utasvédelemben.Ezen felül a Volvo a karosszériára is kiemelt figyelmet fordít. Fejlesztésükhöz tudományos kutatásokat, folyamatos teszteket végeznek. Egyedülálló módon már az 1970-es évektől szemlecsapattal vonultak ki a balesetet szenvedett Volvók helyszínére, hogy a sérült járművek vizsgálatával további fejlesztéseket végezhessenek.

A brit WhatCar? magazin 2018-as évről készült felmérése szerint a középkategóriás és prémium-közép kategóriás járművek közt a V60 szerepelt a legjobban, 99,3%-os indexszel.

A Volvo – használtan is népszerű

A használt Volvok a fenti okokból kifolyólag szintén rendkívül népszerűek. Értékállóak, megbízhatóak még a régebbi modellek is. Ha használt autó vásárlásában gondolkodunk, akkor érdemes a hirdetési portálokon és az autókereskedések kínálatán kívül az autó árverési oldalakat is átfutni. A gépjármű árverés egy nem annyira ismert, ám kiváló módja annak, hogy jó áron jó minőségű és állapotú autóhoz juthassunk. Opció lehet még a Volvo importálása szülőhazájából, Svédországból. Ez esetben járjuk alaposan körül a témát, hogy ne érhessen meglepetés minket az adás-vétel során.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Február 05. 19:06, szerda | PR

Milyen gyors a gyorstalpaló alapfokú angol?

Az alapfokú angol nyelvtudás megszerzése könnyű és gyors. Még fizetni sem kell érte, mert számtalan ingyenes forrás kínál segítséget. Összeszedtük neked a legfontosabb tudnivalókat!

2020. Január 24. 14:50, péntek | PR

Egy igazán egyedi élmény: városnézés repülőről

Szeretnéd valami igazán egyedi élménnyel meglepni kedvesedet vagy szeretteidet? Akkor próbáld ki a sétarepüléssel egybekötött városnézést.

2020. Január 07. 19:42, kedd | PR

5 tennivaló mielőtt megjön a baba

Mindjárt megérkezik a baba? Mosva, vasalva várják a rugik a sorsukat, beüzemelted a bébiőrt, vettél popsikrémet, előkészítetted a tejgyűjtő zacskókat, megtanultad megkötni a hordozókendőt.