Városlista
2020. szeptember 25, péntek - Eufrozina

Hírek

2020. Január 22. 17:47, szerda | PR

Tartósság, megbízhatóság, hosszú élettartam: a Volvo

Tartósság, megbízhatóság, hosszú élettartam: a Volvo

A Volvo hazai és nemzetközi eladásai saját csúcsaikat döntögetik, nem véletlenül. Nézzük, hogy miért is olyan kedvelt választás a Volvo mind újonnan, mind használtan.

A Volvo eladásai az elmúlt években töretlenül íveltek felfelé. A 2018-as év a Volvo éve volt: ami a nemzetközi eladásokat illeti, átlépték a 600.000. eladott autót, itthon pedig a Volvo Autó Hungária a legjobb évét tudhatta magáénak az eladott 1814 db autóval. 2018-ban a nemzetközi viszonylatban a legnépszerűbb Volvo az új XC60 volt, őt követte az XC90 és a V40/V40 Cross Country. A legkedveltebb modell itthon is az XC60 volt, melyet szintén az XC90 követett, dobogósként pedig az XC40 végzett.

No de miért is népszerű a skandináv márka?

Tartósság, megbízhatóság, hosszú élettartam – talán így lehetne a legjobban jellemezni a skandináv márkát napjainkban - és bizony nem csak napjainkban van ez így. Számtalan, manapság már alapnak számító megoldás bevezetése fűződik a Volvo nevéhez. Ők kezdték el például 1944-ben használni a ragasztott szélvédőüveget a PV444 modellen, de a Volvo vezette be a hárompontos biztonsági övet is minden ülésükhöz, melyet a gyár mérnöke, Nils Bohlin szabadalmaztatott. 1967-ban pedig előrukkoltak a világ első hátrafele néző gyerekülésével, mellyel új fejezetet nyitottak a biztonságos utazásban és az elsőosztályú utasvédelemben.Ezen felül a Volvo a karosszériára is kiemelt figyelmet fordít. Fejlesztésükhöz tudományos kutatásokat, folyamatos teszteket végeznek. Egyedülálló módon már az 1970-es évektől szemlecsapattal vonultak ki a balesetet szenvedett Volvók helyszínére, hogy a sérült járművek vizsgálatával további fejlesztéseket végezhessenek.

A brit WhatCar? magazin 2018-as évről készült felmérése szerint a középkategóriás és prémium-közép kategóriás járművek közt a V60 szerepelt a legjobban, 99,3%-os indexszel.

A Volvo – használtan is népszerű

A használt Volvok a fenti okokból kifolyólag szintén rendkívül népszerűek. Értékállóak, megbízhatóak még a régebbi modellek is. Ha használt autó vásárlásában gondolkodunk, akkor érdemes a hirdetési portálokon és az autókereskedések kínálatán kívül az autó árverési oldalakat is átfutni. A gépjármű árverés egy nem annyira ismert, ám kiváló módja annak, hogy jó áron jó minőségű és állapotú autóhoz juthassunk. Opció lehet még a Volvo importálása szülőhazájából, Svédországból. Ez esetben járjuk alaposan körül a témát, hogy ne érhessen meglepetés minket az adás-vétel során.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.

2020. Szeptember 21. 11:24, hétfő | PR

Híre már megelőzte: Raktárkoncert, összefogás a hazai könnyűzenéért

A hazai könnyűzenei ipar támogatására indított Raktárkoncert-sorozat felvételei augusztus közepe óta zajlanak. A projektet koordináló Lounge Groupnál hatalmas apparátus dolgozik a produkció sikerességén.

2020. Szeptember 15. 11:30, kedd | PR

Ingyenes képzések várhatóak festéssel foglalkozó vállalkozások részére

2020 áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2018-00027-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) gondozásában.

2020. Szeptember 10. 12:56, csütörtök | PR

Az Interreg program keretében emlékparkot újít fel a Jánosik és Társai Kft

Nyílt közbeszerzési eljárás keretében a Jánosik és Társai Kft. nyerte el a sátoraljaújhelyi széphalmi Kazinczy Emlékpark felújítását. A parkot utoljára közel ötven évvel ezelőtt újították fel.