Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Január 07. 19:40, kedd | PR

Télen is kint - egészséges programok gyerekekkel

Télen is kint - egészséges programok gyerekekkel

A skandinávok egész évben rengeteget vannak szabadtéren, hiszen a friss levegő és a mozgás hozzájárul a jókedvhez, így ez remek megoldás téli levertség ellen is.

A gyerekek mozgásigényét is kielégíthetjük, ha eleget vagyunk szabadban. Olvass tovább tippjeinkért, hogy mindenki jól érezze magát!

Ha téli szabadtéri programokra gondolsz, azonnal elkezdesz dideregni, ugye? Pedig télen is rengeteg jó dolgot lehet csinálni a szabadban, főképp, ha már leesett a hó is. A titok pedig nem más, mint a réteges öltözködés. Nincs is annál rosszabb, mint amikor fázol. Biztos veled is előfordult már, hogy a gyerekeket alaposan felöltöztetted, te meg felkaptad az első kabátot, ami útban kifelé a kezed ügyébe került. Így aztán mindenki élvezi a téli kirándulást, csak te fagysz kockára. Figyelj oda te is, hogy ne fázz, vedd fel te is a sapkát és a kesztyűt, és legyen rajtad a meleg, szőrös hótaposód, így biztosan te is jól fogod érezni magad.

Télen rengeteg családi sportprogram vár a szabadban. Akár egy hétköznap délután is el tudtok menni korcsolyázni a legközelebbi korcsolyapályára. Ma már a legtöbb városban van ingyenes korcsolyapálya, ahol pedig fizetni kell, ott akár korcsolyát is lehet bérelni. Ha még nem tudtok korizni, érdemes megtanulni, mert remek mulatság. Gyerekek és felnőttek részére egyaránt találni oktatást. Ha már megy a csúszás, igazi családi „csapatépítő” program lehet a korcsolyázás.


Remek gyerekprogram egy erdei kirándulás is. A havas erdő télen tökéletes hógolyózásra, hóemberépítésre és ha a szánkót is elviszitek magatokkal a szánkózás egy olyan dolog, amit a gyerekek biztosan nem fognak tudni abbahagyni. Hétköznap csak menjetek ki a legközelebbi dombhoz, hétvégén pedig a Mátrában egy izgalmas hócsúszdapark várja a gyerekeket, ahol hófánkokon csúszhattok le egy erre kialakított pályán.

Erdei kirándulóhelyeket sokfelé találhattok Magyarországon, nem feltétlenül kell hozzá óriási kirándulást szervezni. Budapest környékén a Pilis fantasztikus télen. Dobogókő vagy Dömös is szuper úti cél, ahol a havas erdőben tényleg elképesztően izgalmas a séta. Vannak könnyebb terepek is, így a gyerekek sem fognak öt perc után kifáradni.

Egy jó családi síelésre még Magyarországon is van lehetőség, mert a Mátrában, vagy a Bakonyban nagyon jó minőségű sípályák várják a családokat különböző nehézségű pályákkal. A sok mozgás közben a folyadékpótlásról se feledkezzetek meg! Vigyetek termoszban meleg teát, vagy forró kakaót, ami jól fog esni ha már kicsit átfagytatok. A síterepeken egyébként kellemes faházak várják a pihenésre vágyó síelőket és ha megéheztek, akkor még enni is tudtok valami finomat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt