Városlista
2020. július 7, kedd - Appolónia

Hírek

2020. Január 07. 19:40, kedd | PR

Télen is kint - egészséges programok gyerekekkel

Télen is kint - egészséges programok gyerekekkel

A skandinávok egész évben rengeteget vannak szabadtéren, hiszen a friss levegő és a mozgás hozzájárul a jókedvhez, így ez remek megoldás téli levertség ellen is.

A gyerekek mozgásigényét is kielégíthetjük, ha eleget vagyunk szabadban. Olvass tovább tippjeinkért, hogy mindenki jól érezze magát!

Ha téli szabadtéri programokra gondolsz, azonnal elkezdesz dideregni, ugye? Pedig télen is rengeteg jó dolgot lehet csinálni a szabadban, főképp, ha már leesett a hó is. A titok pedig nem más, mint a réteges öltözködés. Nincs is annál rosszabb, mint amikor fázol. Biztos veled is előfordult már, hogy a gyerekeket alaposan felöltöztetted, te meg felkaptad az első kabátot, ami útban kifelé a kezed ügyébe került. Így aztán mindenki élvezi a téli kirándulást, csak te fagysz kockára. Figyelj oda te is, hogy ne fázz, vedd fel te is a sapkát és a kesztyűt, és legyen rajtad a meleg, szőrös hótaposód, így biztosan te is jól fogod érezni magad.

Télen rengeteg családi sportprogram vár a szabadban. Akár egy hétköznap délután is el tudtok menni korcsolyázni a legközelebbi korcsolyapályára. Ma már a legtöbb városban van ingyenes korcsolyapálya, ahol pedig fizetni kell, ott akár korcsolyát is lehet bérelni. Ha még nem tudtok korizni, érdemes megtanulni, mert remek mulatság. Gyerekek és felnőttek részére egyaránt találni oktatást. Ha már megy a csúszás, igazi családi „csapatépítő” program lehet a korcsolyázás.


Remek gyerekprogram egy erdei kirándulás is. A havas erdő télen tökéletes hógolyózásra, hóemberépítésre és ha a szánkót is elviszitek magatokkal a szánkózás egy olyan dolog, amit a gyerekek biztosan nem fognak tudni abbahagyni. Hétköznap csak menjetek ki a legközelebbi dombhoz, hétvégén pedig a Mátrában egy izgalmas hócsúszdapark várja a gyerekeket, ahol hófánkokon csúszhattok le egy erre kialakított pályán.

Erdei kirándulóhelyeket sokfelé találhattok Magyarországon, nem feltétlenül kell hozzá óriási kirándulást szervezni. Budapest környékén a Pilis fantasztikus télen. Dobogókő vagy Dömös is szuper úti cél, ahol a havas erdőben tényleg elképesztően izgalmas a séta. Vannak könnyebb terepek is, így a gyerekek sem fognak öt perc után kifáradni.

Egy jó családi síelésre még Magyarországon is van lehetőség, mert a Mátrában, vagy a Bakonyban nagyon jó minőségű sípályák várják a családokat különböző nehézségű pályákkal. A sok mozgás közben a folyadékpótlásról se feledkezzetek meg! Vigyetek termoszban meleg teát, vagy forró kakaót, ami jól fog esni ha már kicsit átfagytatok. A síterepeken egyébként kellemes faházak várják a pihenésre vágyó síelőket és ha megéheztek, akkor még enni is tudtok valami finomat.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 06. 18:37, hétfő | PR

3 húsbavágó érv, amiért a költöztetést rakodással rendeld, profiktól

Csak a vándormadarak költöznek évenként, de van, aki majdnem ilyen gyakorisággal vált új albérletre. Ez persze sok költöztetés rakodással, ami sokba is kerül. Miért rossz ötlet mégis spórolni a profikon?

2020. Július 06. 18:18, hétfő | PR

Zavart okoz a C típusú nyelvvizsga kifejezés, de miért?

Mint minden területnek, a nyelvvizsgáknak is megvan a maga zsargonja. Ehhez tartozik a C típusú nyelvvizsga kifejezés is, de a zsargon idővel változik és ez bizony okozhat félreértéseket.

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.