Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Augusztus 14. 22:18, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Temérdek fejcsere a rendőrségnél

Temérdek fejcsere a rendőrségnél

Papp Károly, az átszervezésekért felelős miniszteri biztos közölte: megtartották a rendőri szervek működésének értékelését. 2012 szeptember elsejétől Pintér Sándor belügyminiszter tizenhárom megyei rendőri vezető, míg az Országos Rendőr Főkapitányság vezetője három vezető kinevezéséről döntött.

A sajtótájékoztatón többek között elhangzott: dr. Balogh János a Készenléti Rendőrség dandártábornoka az ORFK helyettes vezetője, míg Petőfi Attila vezérőrnagy az újonnan alakított kiemelt „életellenes osztály” vezetője lesz.

Átszervezések vidéken is

Az újonnan kinevezett megyei kapitányokat szeptember folyamán a megyei közgyűlés hallgatja meg. Azonnali hatállyal váltották le a somogyi, a Hajdú-Bihar megyei, a Fejér, és Heves megyei rendőri vezetőket. Az érintettek valamennyien elfogadták új beosztásukat, elbocsátásra az átalakítás során nem került sor – jelentette be Papp Károly. A Budapesti Rendőr-főkapitányság átalakítása szeptemberben várható – tette hozzá.
Nincs köze Ozorához

A Hír TV kérdésére, hogy van-e köze a személycseréknek a rendőri korrupciós ügyhöz és az Ozora fesztiválhoz, a miniszteri biztos úgy felelt: Pintér Sándor belügyminiszter április 13-án jelentette be a rendőri vezetők értékelését, ezt követően vált csak ismertté a korrupciós botrány. „Oksági összefüggés a legtöbb esetben nincs” – tette hozzá Papp Károly. Mint mondta, a Fejér megyei rendőrfőkapitányt is értesítették már a fesztivál kezdete előtt, az értékelés eredménye volt a lépés oka.

A teljes lista

Pintér Sándor belügyminiszter – az országos rendőrfőkapitány javaslatára – 2012. szeptember 1-jei hatállyal, eredeti beosztásának betöltése mellett kinevezte dr. Balogh János dandártábornokot országos rendőrfőkapitány-helyettesnek.

Szintén az országos rendőrfőkapitány javaslatára –2012. szeptember 1-jei hatállyal korábbi beosztásából felmentéssel kinevezte dr. Takács Tibor dandártábornokot bűnügyi főigazgatónak, országos rendőrfőkapitány-helyettesnek;

Csizner Zoltán ezredest a Bűnügyi Ellátó Igazgatóság igazgatójának, míg Horváth Géza alezredest a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ igazgatójának. Derzsy Péter ezredest a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetőjét bűnügyi helyettesének és dr. Kuczik János Zoltán ezredest a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezető rendészeti helyettesének.

Új gyilkossági csoport

Pintér Sándor, szintén szeptember 1-jei hatállyal – korábbi beosztásából felmentve – megbízta az Országos Rendőr-főkapitányság Kiemelt Életellenes Ügyeket Felderítő Egység létrehozásával és vezetésével dr. Petőfi Attila vezérőrnagyot, míg a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével dr. Varga Péter ezredest. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével dr. Gyurasovics József dandártábornok kapott megbízást szeptember elsejével.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével dr. Mihály István dandártábornokot, míg a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével dr. Piros Attila rendőr dandártábornokot bízta meg a belügyminisztérium, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője pedig dr. Fülöp Valter ezredes lesz.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével Hudák Pál ezredest, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével pedig dr. Bánhalmi Zsolt ezredest bízta meg a belügy, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetése ezentúl dr. Széchy Zsolt alezredes feladata lesz, míg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével Némedi Gábor ezredest bízta meg az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője.

A belügyminiszter, mint a kinevezési jogkör gyakorlója, intézkedett az érintett megyei önkormányzatok képviselő-testületeinek véleményezési joga gyakorlásának maradéktalan érvényesítésére – olvasható a rendőrség hivatalos közleményében.

Indoklás nélkül

2012. augusztus 31-ei hatállyal indokolás nélkül visszavonta Simon László Fejér megyei rendőrfőkapitány, dr. Fekete Csaba Hajdú-Bihar megyei rendőrfőkapitány, dr. Ormossy Attila Heves megyei rendőrfőkapitány, dr. Simon Tamás Pest megyei rendőrfőkapitány, Mergancz Sándor Somogy megye rendőrfőkapitányának vezetői megbízatását.

Az országos rendőrfőkapitány 2012. szeptember 1-jei hatállyal kinevezte dr. Gömbös Sándor ezredest az Országos Rendőr-főkapitányság Hivatala vezetőjének, dr. Ormossy Attila ezredest az Országos Rendőr-főkapitányság Ellenőrzési Szolgálat osztályvezetőjének és dr. Fekete Csaba dandártábornokot a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatójának.

Alkalmassági vizsgálat

A belügyminiszter utasította az Országos Rendőr-főkapitányság vezetőjét, hogy a rendőrség helyi szervei tevékenységének elvégzett értékelése alapján a húsz leggyengébben teljesítő rendőrkapitányság vezetőjének alkalmasságát soron kívül vizsgálja felül, és indokolt esetben beosztásából 2012. szeptember 15-éig mentse fel, egyidejűleg biztosítsa, hogy az érintett rendőrkapitányságok új vezetői 2012. szeptember 16-ától elláthassák munkakörüket. Magyarország belügyminisztere felkérte az országos rendőrfőkapitányt és a rendőrség átszervezéséért felelős miniszteri biztost, hogy a személyi javaslatokat a vezetői kinevezések jogszerű előkészítése érdekében terjesszék az illetékes önkormányzatok képviselő testületei elé – olvasható a Police.hu oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.