Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Január 25. 17:44, csütörtök | PR

Tippek és trükkök kutyafotók készítéséhez

Tippek és trükkök kutyafotók készítéséhez

Akár pár perc alatt is elsajátíthatod a profi kutya fotókészítést otthon! Nem olyan bonyolult a kutyákról fényképet készíteni, mint az először gondolnád.

Mindössze egy kis tudatosság kell, egy telefon, amellyel kép készíthető, de akár egy közepesen jó fotógép is elegendő hozzá. Nem kell mást tenned kezdő lépésként, mint egy ehhez szükséges eszközt beszerezni. Pár apró trükk bevetésével kutyás fotóidból a maximumot hozhatod ki.

Általános fotós szabály, hogy fókuszálni kell az alany szemére, ez a kutyák esetében sincsen másképp. A szemnek a képeken élesnek kell megjelennie, erre odafigyelni nem lesz igazából nehéz. Amennyiben telefonnal készíted el a képet, a szemekre kell rábökni, a telefon ebben az esetben a fókuszállást beállítja magától, neked nem kell ezzel foglalkoznod. Ha már egy tükörreflexes, komolyabb típusú géppel rendelkezel, akkor tudod, mi szükséges ahhoz, hogy a szemek élesen jelenjenek meg. A fények igencsak fontos tényezők a kép készítésénél, így ha teheted, természetes fényben fotózd le kedvencedet, ha viszont bent tartózkodtok, akkor a lehető legközelebb legyetek az ablakhoz, a beáradó fény sokat segíthet az eredményen. A szabadban nappal sokkal jobb fényképezni, hiszen jobbak a fényviszonyok és előnyösebbek.

Amennyiben mód van rá, kerüld el a vaku használatát. Nemcsak a képeknek nem tesz jót, és nem lesz természetes a hatás, de a kutyusunknak sem. Ebben az esetben előfordulhat az, hogy vörös lesz a képeken a kutyus szeme, ami ront a képen. Utólag el lehet tüntetni, de plusz energiával és munkával jár. Érdemes a kutyát a földről fotózni, így a fényképezőgép egy szintre kerül a kutyával, a testhelyzet nem lesz a legkényelmesebb, de az eredmény sokkal jobb lesz. A gépet ugyan nehéz fixen megtartani, de egy könyv segítségével javíthatsz a helyzeten, vagy egy mini állvánnyal. Vegyél egy nagy levegőt kattintás előtt és tartsd benn a lélegzeted, így a fényképezőgéped nem fog elmozdulni. Mostanában a nagyon közeli kutyás képek igencsak közkedveltek, hiszen részletgazdagok és érdekesek, megegyezik az eredeti látvánnyal, így marad tökéletes emlék a kutyusról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.