Városlista
2019. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2019. Január 09. 00:44, szerda | PR

Tippek, trükkök a gyerekszoba megvilágításához

Tippek, trükkök a gyerekszoba megvilágításához

Ahhoz, hogy gyermekünk otthonosan érezze magát szobájában, nagyon fontos a megfelelő gyereklámpák használata. Ne bagatelizáljuk el, tervezzük meg alaposan, hogy milyen fényeket választunk.

Gyakran tapasztaljuk, hogy a megvilágítást sokadlagosnak tartják a szülők a gyerekszoba megtervezésekor. Pedig a gyermekekre pozitív hatással vannak a természetes és a meleg fények. Egyszerűen jobban befolyásolják hangulatukat a külső körülmények, amin sokat javíthatunk, ha figyelünk szobájuk megfelelő kialakítására.

Ahhoz, hogy ügyesen válasszuk ki a megfelelő fényeket, észben kell tartanunk, hogy a gyerekszobának sok funkciója van. Csemeténk itt játszik, tanul, olvas, vagy beszélget a kis barátaival. Emiatt úgy kell kezelnünk a gyerekszobát, mintha az egy önálló kis lakrész lenne, ahol több tevékenység is folytatható.

Gyereklámpa kiválasztása fények, funkció szerint

Ahogy korábban írtuk már, a természetes fény nagyon jót tesz a kicsiknek. Figyeljünk tehát arra, hogy nagy ablakos szobát kapjon a gyermek, illetve a megfelelő rlszeket világítsa meg természetes fény.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy lámpákból a kisebb erejű meleg, fehér fényű darabok elhelyezése javasolt a gyerekszobában. Használjunk leginkább indirekt lámpákat, és ne alkalmazzunk pontszerű fényeket.

A tanuláshoz, vagy a könyv olvasáshoz azonban erősebb világítás szükséges. Figyeljünk azonban itt is arra, hogy az erősség ideális legyen, és a szemmagasság környékén csak árnyékolt gyereklámpát használjunk.
Ahogy a felnőtteknek, úgy a gyerekeknek is szükségük van hangulatos megvilágításra. Ennek elérésére a sarokba, vagy az éjjeliszekrényre használjunk akár állólámpát, vagy LED füzért, esetleg egy vicces figurás asztali gyereklámpát.

Legjobb gyereklámpák a kicsik szerint

A kisgyerekek fantáziája igen élénk, ezért a szobájukat is sokkal jobban szeretik színesen, és lehetőleg minél több figurával, mesefigurával berendezni. Három éves kor felett bátran kikérhetjük a kicsik véleményét is a lámpa vásárláshoz. Persze csak a korábban bemutatott szabályok keretein belül.

A gyerekek szeretik a csillagos égboltot mintázó mennyezeti lámpákat. Ezek meleg fehér fényekkel világítanak, és hangulatossá teszik a szobát. A kislányok nagy kedvence a rózsaszín virágfüzért mintázó gyereklámpa. Ez remekül passzol a pink tapétával borított lányszobába.

Ha már aranyos darabok, ne feledkezzünk meg a kis Disney mesefigurákról, különösen a Jégvarázsból ismert Olaf karakteréről mintázott lámpáról sem. Ez nem csak nagyon dekoratív, de a szeretett karakter és a meleg fény meg is nyugtatja a kisgyereket.

Kisfiúknak ott vannak a Star Wars figurás asztali lámpák, vagy nagyobb fiúknak a lávalámpák. Ez utóbbi lényege, hogy hő hatására olvadt viasz darabok úszkálnak, és kavarognak a belsejében, akár csak a láva.

Ha még több gyereklámpa ötletre van szükséged, keresgélj az interneten, vagy látogass el a FAVI.hu oldalára, ahol direkt összegyűjtötték a fellelhető bútorokat és dekorációs elemeket a magyar piacról.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 09. 12:53, péntek | PR

Fasírt a kedvenc zöldségedből

A cukkini egy igen univerzális zöldség, hiszen számos ízletes ételhez felhasználható alapanyag. A háziasszonyok nagy kedvence, mert lédús, mégis roppanós, kalóriaszegény és pénztárcabarát zöldség.

2019. Augusztus 09. 12:51, péntek | PR

TV-t vagy monitort vásároljunk? Így alakulnak át tévézési szokásaink

A tévé kérdéskör megkerülhetetlen. Ám nem is az a kérdés, hogy aki nézi, miért nézi, hanem, hogy mit és min keresztül fogyasztja a szórakoztató tartalmakat. Ez viszont már tovább árnyalja az ügyet.

2019. Augusztus 05. 15:58, hétfő | PR

Cipőtárolási szabályok, amiket jó, ha tudunk

Nagy öröm az új cipő - ebben valószínűleg minden nő egyetért. Ám ha hazaviszünk egy új szerzeményt, gyakran felmerül a kérdés, hova fér el, hogy tudjuk ‘szabályosan’ tárolni, hogy az a lábbelinek is jó legyen.

2019. Július 16. 13:39, kedd | PR

Szigorú minőségi szabályozás a siker kulcsa

A Jánosik és Társai Kft. tavalyi árbevétele meghaladta a 14 milliárd forintot. Az idén is több mint 14 milliárd forint bevételt terveznek.