Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Január 09. 00:44, szerda | PR

Tippek, trükkök a gyerekszoba megvilágításához

Tippek, trükkök a gyerekszoba megvilágításához

Ahhoz, hogy gyermekünk otthonosan érezze magát szobájában, nagyon fontos a megfelelő gyereklámpák használata. Ne bagatelizáljuk el, tervezzük meg alaposan, hogy milyen fényeket választunk.

Gyakran tapasztaljuk, hogy a megvilágítást sokadlagosnak tartják a szülők a gyerekszoba megtervezésekor. Pedig a gyermekekre pozitív hatással vannak a természetes és a meleg fények. Egyszerűen jobban befolyásolják hangulatukat a külső körülmények, amin sokat javíthatunk, ha figyelünk szobájuk megfelelő kialakítására.

Ahhoz, hogy ügyesen válasszuk ki a megfelelő fényeket, észben kell tartanunk, hogy a gyerekszobának sok funkciója van. Csemeténk itt játszik, tanul, olvas, vagy beszélget a kis barátaival. Emiatt úgy kell kezelnünk a gyerekszobát, mintha az egy önálló kis lakrész lenne, ahol több tevékenység is folytatható.

Gyereklámpa kiválasztása fények, funkció szerint

Ahogy korábban írtuk már, a természetes fény nagyon jót tesz a kicsiknek. Figyeljünk tehát arra, hogy nagy ablakos szobát kapjon a gyermek, illetve a megfelelő rlszeket világítsa meg természetes fény.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy lámpákból a kisebb erejű meleg, fehér fényű darabok elhelyezése javasolt a gyerekszobában. Használjunk leginkább indirekt lámpákat, és ne alkalmazzunk pontszerű fényeket.

A tanuláshoz, vagy a könyv olvasáshoz azonban erősebb világítás szükséges. Figyeljünk azonban itt is arra, hogy az erősség ideális legyen, és a szemmagasság környékén csak árnyékolt gyereklámpát használjunk.
Ahogy a felnőtteknek, úgy a gyerekeknek is szükségük van hangulatos megvilágításra. Ennek elérésére a sarokba, vagy az éjjeliszekrényre használjunk akár állólámpát, vagy LED füzért, esetleg egy vicces figurás asztali gyereklámpát.

Legjobb gyereklámpák a kicsik szerint

A kisgyerekek fantáziája igen élénk, ezért a szobájukat is sokkal jobban szeretik színesen, és lehetőleg minél több figurával, mesefigurával berendezni. Három éves kor felett bátran kikérhetjük a kicsik véleményét is a lámpa vásárláshoz. Persze csak a korábban bemutatott szabályok keretein belül.

A gyerekek szeretik a csillagos égboltot mintázó mennyezeti lámpákat. Ezek meleg fehér fényekkel világítanak, és hangulatossá teszik a szobát. A kislányok nagy kedvence a rózsaszín virágfüzért mintázó gyereklámpa. Ez remekül passzol a pink tapétával borított lányszobába.

Ha már aranyos darabok, ne feledkezzünk meg a kis Disney mesefigurákról, különösen a Jégvarázsból ismert Olaf karakteréről mintázott lámpáról sem. Ez nem csak nagyon dekoratív, de a szeretett karakter és a meleg fény meg is nyugtatja a kisgyereket.

Kisfiúknak ott vannak a Star Wars figurás asztali lámpák, vagy nagyobb fiúknak a lávalámpák. Ez utóbbi lényege, hogy hő hatására olvadt viasz darabok úszkálnak, és kavarognak a belsejében, akár csak a láva.

Ha még több gyereklámpa ötletre van szükséged, keresgélj az interneten, vagy látogass el a FAVI.hu oldalára, ahol direkt összegyűjtötték a fellelhető bútorokat és dekorációs elemeket a magyar piacról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.