Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2010. December 02. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Tízezer fogyasztónál nincs áram

Tízezer fogyasztónál nincs áram

Összesen 314 esethez hívták a tűzoltókat szerda reggeltől egészen csütörtök reggel 5 óráig az időjárás miatt. Elakadt autók, kamionok, árokba csúszott, összekoccant járművek – főképp ilyen esetekhez kellett vonulniuk. A legtöbb r

Szerda reggeltől csütörtök hajnali 5 óráig összesen 314 riasztás érkezett a tűzoltókhoz az időjárás kapcsán. A legtöbbször közúti balesethez kellett vonulniuk, autók, kamionok akadtak el, koccantak össze, illetve csúsztak árokba. Ilyen esetek miatt csaknem 200 helyre kellett menniük. Jelentős közlekedési balesetekről azonban nem érkezett bejelentés. A többi esetben főképp azért volt szükség a segítségükre, mert fákat kellett kivágni, illetve vizet kellett szivattyúzni.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint ebben az időszakban Bács-Kiskun, Jász-Nagykun és Pest megyéből érkezett a legtöbb riasztás. A járhatatlan utak zöme Komárom-Esztergomban, Zala és Pest megyében volt az ónos eső miatt elakadt, balesetet szenvedett járművek miatt. Petróczi Tímea, az OKF szóvivője elmondta: ezeket az eseteket a közútkezelővel együttműködve oldották meg.

Gondokat okozott az áramkimaradás is Jász-Nagykun-Szolnok, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes területein. Előbbi megyében este 9 órakor még 5 ezren voltak áram nélkül, az éjszaka folyamán az esetek zömét azonban sikerült megoldani, reggelre már „csak” három település száz háztartását érintette az üzemzavar. Szabolcsban este 9 órakor 12 ezer háztartásban nem volt áram, ez a szám éjfélre 23 ezerre emelkedett, mivel a munkát nehezítette az időjárás. Ennek az volt az oka, hogy több helyen tovább szakadtak a vezetékek. Az OKF tájékoztatása szerint ez a szám reggelre 17 500-ra csökkent a megye 34 településén.

Egyházi Nikoletta, az E.ON szóvivője a Független Hírügynökségnek azt mondta: a legfrissebb adatok szerint jelenleg mintegy 10 ezer fogyasztónál nincs áram Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 20 településén, köztük Tuzsér, Mándok, Nyíregyháza és Kisvárda környékén. Jász-Nagykun-Szolnok megyében továbbra is 100 fogyasztót érint az áramszünet Karcag és Kisújszállás körzetében. A szóvivő hozzátette: egész éjjel dolgoztak a szakemberek a helyreállításon. A vezetékszakadásokat az okozta, hogy a zúzmara és az ónos eső rátapadt a fákra, ágakra, amelyek rádőltek a vezetékekre.

A korábbi hírekben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkány neve is szerepelt. Pálosi László polgármester érdeklődésünkre elmondta: szerencsére hamar helyreállt a szolgáltatás, szerda este kétszer kellett rövidebb időre – mindössze 10-30 percre – kellett nélkülözniük az áramot. (pr)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.