Városlista
2020. február 17, hétfő - Donát

Hírek

2010. December 02. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Tízezer fogyasztónál nincs áram

Tízezer fogyasztónál nincs áram

Összesen 314 esethez hívták a tűzoltókat szerda reggeltől egészen csütörtök reggel 5 óráig az időjárás miatt. Elakadt autók, kamionok, árokba csúszott, összekoccant járművek – főképp ilyen esetekhez kellett vonulniuk. A legtöbb r

Szerda reggeltől csütörtök hajnali 5 óráig összesen 314 riasztás érkezett a tűzoltókhoz az időjárás kapcsán. A legtöbbször közúti balesethez kellett vonulniuk, autók, kamionok akadtak el, koccantak össze, illetve csúsztak árokba. Ilyen esetek miatt csaknem 200 helyre kellett menniük. Jelentős közlekedési balesetekről azonban nem érkezett bejelentés. A többi esetben főképp azért volt szükség a segítségükre, mert fákat kellett kivágni, illetve vizet kellett szivattyúzni.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint ebben az időszakban Bács-Kiskun, Jász-Nagykun és Pest megyéből érkezett a legtöbb riasztás. A járhatatlan utak zöme Komárom-Esztergomban, Zala és Pest megyében volt az ónos eső miatt elakadt, balesetet szenvedett járművek miatt. Petróczi Tímea, az OKF szóvivője elmondta: ezeket az eseteket a közútkezelővel együttműködve oldották meg.

Gondokat okozott az áramkimaradás is Jász-Nagykun-Szolnok, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes területein. Előbbi megyében este 9 órakor még 5 ezren voltak áram nélkül, az éjszaka folyamán az esetek zömét azonban sikerült megoldani, reggelre már „csak” három település száz háztartását érintette az üzemzavar. Szabolcsban este 9 órakor 12 ezer háztartásban nem volt áram, ez a szám éjfélre 23 ezerre emelkedett, mivel a munkát nehezítette az időjárás. Ennek az volt az oka, hogy több helyen tovább szakadtak a vezetékek. Az OKF tájékoztatása szerint ez a szám reggelre 17 500-ra csökkent a megye 34 településén.

Egyházi Nikoletta, az E.ON szóvivője a Független Hírügynökségnek azt mondta: a legfrissebb adatok szerint jelenleg mintegy 10 ezer fogyasztónál nincs áram Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 20 településén, köztük Tuzsér, Mándok, Nyíregyháza és Kisvárda környékén. Jász-Nagykun-Szolnok megyében továbbra is 100 fogyasztót érint az áramszünet Karcag és Kisújszállás körzetében. A szóvivő hozzátette: egész éjjel dolgoztak a szakemberek a helyreállításon. A vezetékszakadásokat az okozta, hogy a zúzmara és az ónos eső rátapadt a fákra, ágakra, amelyek rádőltek a vezetékekre.

A korábbi hírekben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkány neve is szerepelt. Pálosi László polgármester érdeklődésünkre elmondta: szerencsére hamar helyreállt a szolgáltatás, szerda este kétszer kellett rövidebb időre – mindössze 10-30 percre – kellett nélkülözniük az áramot. (pr)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 17. 16:01, hétfő | Belföld

Elfogtak négy bűnözőt, egyikük a körözési toplistán szerepelt

Elfogott a rendőrség a napokban négy férfit, egyikük ellen tizenegy, két másik ellen hat-hat körözés volt érvényben, a negyedik pedig már a körözési toplistán szerepelt

2020. Február 17. 15:04, hétfő | Belföld

Még egy hónapig akár SMS-ben is kérhető az szja-bevallási tervezet postázása

Akinek még nincs ügyfélkapuja, és nem is szeretne nyitni, az idén is kérheti az szja-bevallási tervezet postázását - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.

2020. Február 17. 14:05, hétfő | Belföld

Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete

Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete, melyek Afrikából visszatérve várhatóan napokon belül elfoglalják az ártéri erdőben bekamerázott fészküket.

2020. Február 17. 12:40, hétfő | Belföld

Tűz miatt kiürítettek egy fővárosi bölcsődét

Kisebb tűz ütött ki egy gyermekintézményben hétfőn Budapest XIX. kerületében, a Huba utcában, senki sem sérült meg.