Városlista
2020. szeptember 26, szombat - Jusztina

Hírek

2010. December 02. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Tízezer fogyasztónál nincs áram

Tízezer fogyasztónál nincs áram

Összesen 314 esethez hívták a tűzoltókat szerda reggeltől egészen csütörtök reggel 5 óráig az időjárás miatt. Elakadt autók, kamionok, árokba csúszott, összekoccant járművek – főképp ilyen esetekhez kellett vonulniuk. A legtöbb r

Szerda reggeltől csütörtök hajnali 5 óráig összesen 314 riasztás érkezett a tűzoltókhoz az időjárás kapcsán. A legtöbbször közúti balesethez kellett vonulniuk, autók, kamionok akadtak el, koccantak össze, illetve csúsztak árokba. Ilyen esetek miatt csaknem 200 helyre kellett menniük. Jelentős közlekedési balesetekről azonban nem érkezett bejelentés. A többi esetben főképp azért volt szükség a segítségükre, mert fákat kellett kivágni, illetve vizet kellett szivattyúzni.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint ebben az időszakban Bács-Kiskun, Jász-Nagykun és Pest megyéből érkezett a legtöbb riasztás. A járhatatlan utak zöme Komárom-Esztergomban, Zala és Pest megyében volt az ónos eső miatt elakadt, balesetet szenvedett járművek miatt. Petróczi Tímea, az OKF szóvivője elmondta: ezeket az eseteket a közútkezelővel együttműködve oldották meg.

Gondokat okozott az áramkimaradás is Jász-Nagykun-Szolnok, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes területein. Előbbi megyében este 9 órakor még 5 ezren voltak áram nélkül, az éjszaka folyamán az esetek zömét azonban sikerült megoldani, reggelre már „csak” három település száz háztartását érintette az üzemzavar. Szabolcsban este 9 órakor 12 ezer háztartásban nem volt áram, ez a szám éjfélre 23 ezerre emelkedett, mivel a munkát nehezítette az időjárás. Ennek az volt az oka, hogy több helyen tovább szakadtak a vezetékek. Az OKF tájékoztatása szerint ez a szám reggelre 17 500-ra csökkent a megye 34 településén.

Egyházi Nikoletta, az E.ON szóvivője a Független Hírügynökségnek azt mondta: a legfrissebb adatok szerint jelenleg mintegy 10 ezer fogyasztónál nincs áram Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 20 településén, köztük Tuzsér, Mándok, Nyíregyháza és Kisvárda környékén. Jász-Nagykun-Szolnok megyében továbbra is 100 fogyasztót érint az áramszünet Karcag és Kisújszállás körzetében. A szóvivő hozzátette: egész éjjel dolgoztak a szakemberek a helyreállításon. A vezetékszakadásokat az okozta, hogy a zúzmara és az ónos eső rátapadt a fákra, ágakra, amelyek rádőltek a vezetékekre.

A korábbi hírekben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkány neve is szerepelt. Pálosi László polgármester érdeklődésünkre elmondta: szerencsére hamar helyreállt a szolgáltatás, szerda este kétszer kellett rövidebb időre – mindössze 10-30 percre – kellett nélkülözniük az áramot. (pr)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 26. 15:05, szombat | Belföld

Több a születés, kevesebb a halálozás

Csökkent a természetes fogyás mértéke 2020 első nyolc hónapjában, miután 4,7 százalékkal több gyerek született és 4,4 százalékkal kevesebben haltak meg, mint a múlt év azonos időszakában

2020. Szeptember 26. 13:31, szombat | Belföld

Tizenketten meghaltak, 950-nel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

Elhunyt tizenkét beteg, és újabb 950 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.

2020. Szeptember 26. 12:01, szombat | Belföld

A koronavírus-fertőzés új mechanizmusát fedezték fel szegedi kutatók

A koronavírus új fertőzési mechanizmusát fedezték fel a szegedi Pharmacoidea Kft. kutatói, ami lehetőséget biztosíthat a kórokozók sejtbe jutásának gátlására - tájékoztatta a cég pénteken az MTI-t.

2020. Szeptember 26. 11:00, szombat | Belföld

Szeptemberben 6,2 százalékkal csökkent az álláskeresők száma

Az álláskeresők száma szeptemberben havi összevetésben 6,2 százalékkal csökkent, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a szeptemberi zárónapon 323 400 álláskereső szerepelt.