Városlista
2019. október 13, vasárnap - Kálmán

Hírek

2019. Augusztus 09. 12:51, péntek | PR

TV-t vagy monitort vásároljunk? Így alakulnak át tévézési szokásaink

TV-t vagy monitort vásároljunk? Így alakulnak át tévézési szokásaink

A tévé kérdéskör megkerülhetetlen. Ám nem is az a kérdés, hogy aki nézi, miért nézi, hanem, hogy mit és min keresztül fogyasztja a szórakoztató tartalmakat. Ez viszont már tovább árnyalja az ügyet.

Ugyanis a streaming szolgáltatóknak köszönhetően nem vagyunk egy adott csatorna adott műsorstruktúrájához kötve, nem nekünk kell alkalmazkodnunk, hanem a tv alkalmazkodik hozzánk. Sokan vannak, akiknek fontos az a fajta napirend, ami a kedvenc műsoraikhoz kötődik. Minden nap leülnek megnézni a kedvenc szappanoperájukat, a híradókat, aztán az esti sorozatot. És persze napközben is megy a tv, mint háttérzaj.

Online tévézés

Ami pedig átalakul, hogy nem csak a tévén nézünk filmet és sorozatokat, sőt! Egyre többen - és nem csak a fiatalabb generációból - váltanak más eszközre azért, hogy bárhol és bármikor nézhessenek videókat, filmet és sorozatot. Emiatt kérdés, hogy kell-e és megéri-e egy „klasszikus” okostévét vásárolni otthonra, vagy jobb szolgálatot tesz helyette (mellette?) egy nagyfelbontású TV-monitor.

A legtöbb háztartásban, családban ugyanakkor az a helyzet, hogy mindenkinek van okostelefonja, van legalább egy tablet, egy TV és emellett van még a laptop vagy számítógép monitorral, és van pluszban monitor tv is. Ez nagy szabadságot jelent, mindenki a saját szokásai szerint azt nézhet, amit akar – egymástól függetlenül.Miért jó a TV-monitor?

Röviden és tömören azért, mert mindenre jó! Nagyon jó áron, nagyon jó minőségű Full HD TV-monitor és LED TV-monitorok között válogathatunk. Azt kell eldöntenünk, hogy mekkora méretű monitorra lesz szükségünk, mekkora legyen a kijelző mérete és felbontása. Minél nagyobb, annál jobb, de vegyük figyelembe, hogy milyen távolságból fogjuk nézni rajta a videót. Fontos, hogy milyen bemeneti csatlakozásai vannak a monitornak, van-e HDMI és scart bemenete.

A TV-monitor meghosszabbítása lehet a laptopunk kijelzőjének vagy az asztali gépünk monitorának. Ha sokat játszunk a gépen, akkor a nagy felbontású monitoron a játékélmény és a filmélmény is jobb.

Megfelelő programmal lehetőségünk van arra, hogy a TV-monitoron nézzük azokat a videókat, amiket egyébként a telefonunk kijelzőjén néznénk kicsiben. Gyakorlatilag ez a lényeg, bármilyen eszközről közvetíthetünk videót, filmet és sorozatot a TV-monitorra.

Az ár, mint tényező

Ha az otthoni internetünknek megfelelő a sávszélessége, akkor gyakorlatilag akadás nélkül élvezhetjük a videókat az eszközeinken. Ennek köszönhetően a monitor tv-n is folyamatosan nézhetjük a sorozatokat vagy filmeket. A legálisan letöltött filmek esetében is igaz ez!

Tehát kell egy jó internetelérés, mert a TV-monitor ára töredéke egy szuperokos tévének. Már 40-50 000 Ft-ért vásárolhatunk nagyfelbontású, Full HD monitorokat megbízható, jó nevű gyártók kínálatából.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 09. 16:24, szerda | PR

4 dolog, amit csak online szaküzletből rendelj

Biztosan láttál már olyan képeket a neten, amik azt mutatták be, hogy mi a különbség a fotó és a valóság között. A döbbenetet, mikor valaki a kamera előtt bontja ki a rendelt csomagját és csalódik.

2019. Október 09. 16:21, szerda | PR

Body pump - izomépítés jókedvűen

Elmúlt a nyár és ezzel együtt sokan fel is hagytak a sporttal és a helyes étkezéssel.

2019. Október 09. 16:20, szerda | PR

A tökéletes konyhai világítás titkai

A világítás megtervezése időigényes folyamat. Ne a gombhoz varrjuk a kabátot, azaz ne a lámpákat válasszuk ki elsőnek a konyhába, de ne is hagyjuk az utolsó pillanatra a döntést. Legyen egy tervünk!

2019. Szeptember 27. 09:18, péntek | PR

Amit a faktorálásról tudni érdemes

Pontosan mi is a faktorálás? Meglehetősen sok vállalkozás lenne képes elkerülni a komolyabb likviditási problémákat, ha a döntéshozók tisztában lennének a kérdésre vonatkozó helyes válasszal.