Városlista
2019. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2019. Április 12. 14:33, péntek | Helyi

Újra Győrben az oxfordi evezősök

Újra Győrben az oxfordi evezősök

Szabó Gábor tavaly nagy sikert aratott Győrben – ahogyan az egész magyar evezős sportban is – az első Győr–Oxford evezősverseny a Mosoni-Dunán

Akkor mind a lányoknál, mind a fiúknál győri siker született, ám ez sem vette el a kedvüket az Oxford Balliol College evezőseinek, hogy visszajöjjenek Győrbe, jövő héten szerdától ugyanis ismét a városban edzőtáboroznak, melynek zárásaként április 15-én délután 17 órakor ismét összecsapnak egymással a csapatok.

Viszont nemcsak két egység lesz a vízen, hanem több, ugyanis alighanem a tavalyi hír hallatára több egyetem is bejelentkezett. A Budapesti Műszaki Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem férfi nyolcassal érkezik, s jön három cseh egyetem is, a pardubicei, valamint Brnóból a műszaki, valamint a gazdasági egyetem. Utóbbiak mind női négyessel állnak majd ki, míg az Oxford Balliol College férfi nyolcast és női négyest is indít, akárcsak a házigazda Széchenyi István Egyetem.

„Annyit pontosítanék, hogy mivel a nőknél nem tudnék egy egyetemi egységet kiállítani, ezért serdülőkből és ifjúságiakból rakjuk össze a csapatot.” – mondta Papp Oszkár, a Győri AC evezősszakosztályának vezetője, aki egy éve meglátta a lehetőséget az oxfordiakban, s úgy tűnik, a számításai beváltak. „Lettek volna még más egyetemek is, Németországból és Lengyelországból volt érdeklődés, de egyelőre ők nem jöttek.

Az az igazság, hogy amíg a vízállás kiszámíthatatlan, addig nem biztos, hogy ennyi hajóval vízre lehetne szállni. Ha ez megoldódik, akkor tovább bővülhet a létszám. Így is nagy dolog, hogy az oxfordiak az egyetemi evezés fellegvárából újra eljönnek Győrbe, s ennek így híre ment.” – folytatta a szakosztályvezető, aki arra, hogy mi a titok, ennyi válaszolt: „Szerintem nincs titok.

Ahogyan tavaly is elmondtam, valószínűleg sehol máshol nincsenek ilyen ideális körülmények a nagyvilágban az egyetemi evezőssportban, mint Győrben. A campus közvetlenül a folyó partján fekszik, pár száz méterre az evezősklubtól. Az egyetem és az evezős szakosztály az elmúlt években összeforrott, segítjük, kiegészítjük egymást.

Sok egyetemista versenyez nálunk, válogatottak is, a Széchenyin tanulnak, nálunk edzenek, és az egyetemi sportban széchenyis színekben versenyeznek, hozzák sorban az aranyérmeket a győri egyetemnek. Ezért is támogatja teljes mellszélességgel az egyetem ezt az eseményt.”

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 17. 10:05, hétfő | Helyi

Naplemente-túra a Múzeumok Éjszakáján

2019. június 21-én, a Múzeumok Éjszakája hétvégéjén, 19.30 órától "Naplemente-túra", hajós városnézésre vár a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok csapata.

2019. Június 16. 03:57, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp június 17-től

2019. Június 16. 03:55, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2019. Június 15. 09:11, szombat | Helyi

Élő tv-sportközvetítések - szombat, vasárnap

A szombati és vasárnapi élő sportközvetítések a hazai televíziókban: