Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. December 16. 11:20, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI

Ukrajna - A főügyész és a belügyminiszter is bekapcsolódott a harkivi bírógyilkosság vizsgálatába

Ukrajna - A főügyész és a belügyminiszter is bekapcsolódott a harkivi bírógyilkosság vizsgálatába

Mind a négy áldozatot lefejezték.

Viktor Psonka ukrán főügyész és Vitalij Zaharcsenko belügyminiszter vasárnap Harkivba utazott, hogy személyesen tájékozódjon a kelet-ukrajnai városban családtagjaival együtt brutális kegyetlenséggel meggyilkolt bíró ügyében folyó nyomozás jelenlegi állásáról.

A város Frunze kerületi bíróságának egyik bíráját, feleségét, fiúkat és annak élettársát szombaton találták holtan a lakásukban. Mind a négy áldozatot lefejezték.
A nyomozást végzők a gyilkosság okaként alapvetően két verziót vizsgálnak: a bírót vagy hivatásával összefüggésben ölhették meg, vagy hobbija miatt. Az 58 éves férfi ugyanis gyűjtő volt - közölte Vaszilij Farinnyik, a belügyminisztérium nyomozati főosztályának vezetője. A tisztségviselő azt azonban nem fedte fel, hogy mit gyűjtött a bíró.
Sajtóhírek szerint a legutolsó bűncselekmény, amelyben ítéletet hozott, egy gázolásos ügy volt. Az elkövetőre az ukrán sajtó által enyhének minősített büntetést szabott ki: három év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a sofőrt, aki halálra gázolt egy gyalogost.
Az utóbbi hónapban főként kisebb lopási ügyekben, válási és ingatlanperekben ítélkezett.

Címkék: Ukrajna-bűnügy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.