Városlista
2020. április 4, szombat - Izidor

Hírek

2020. Február 18. 06:28, kedd | Helyi

Üldöznek minket a hirdetések?

Üldöznek minket a hirdetések?

Már biztosan mindenki észrevette, hogy a világháló tele van olyan hirdetésekkel, amelyek egyre rémisztőbb módon képesek személyre szabottá válni.

Még mielőtt egy új összeesküvés elméletet gyártanánk és leragasztanánk a laptopunk kameráit és tömítenénk el az okostelefonunk hangszóróit, jobb ha utána nézünk mi a keresőmarketing. Ugyanis online viselkedésünk árulkodik érdeklődési körünkről, amelyet az ügyes marketinges rendszerek képesek felhasználni és számunkra a legrelevánsabb hirdetéseket megjeleníteni.

Hazánkban a két legnépszerűbb, érdeklődési kör alapján hirdetéseket megjelenítő rendszer a Google és a Facebook. Azzal, hogy ezek bármelyik funkcióját használjuk, jogosulttá tesszük a hirdetési rendszert arra, hogy viselkedésünk alapján profilozzon bennünket és a számunkra legérdekesebb hirdetéseket jelenítse meg. Így akár a Google oldalán keresünk, akár olyan oldalt böngészünk ahol Google által szolgáltatott hirdetés jelenik meg, akár csak képeket nézegetünk a közösségi portálon vagy különböző Facebook csoportokat nézegetünk, információkat szolgáltatunk magunkról.

Ne legyünk paranoiásak, az egész csupán egy automatizmus része!

Még mielőtt azt gondolnánk, hogy valaki megfigyel vagy lehallgat bennünket, tudnunk kell, hogy ezeket az információkat mi árultuk el magunkról, miközben videókat játszottunk le, hozzászóltunk egy cikkhez, termékeket nézegettünk egy webáruházban vagy éppen kérdéseket tettünk fel valamilyen közösségi felületen egy-egy témakörben. Így hát ne lepődjünk meg, ha belépünk egy kismama csoportba Facebook-on és babaruhákat nézegetünk, akkor előbb utóbb babaágyat, hordozó kendőt vagy éppen egyedi mintás pólyákat látunk a hirdetési blokkokban.

Azzal, hogy az interneten egy-egy témakörben kutakodunk, az oldalakon lévő lájk gombok, a hozzászólás modulok és a követő kódok is információt tárolnak rólunk. Bár anonim módon teszik mindezt és egyedüli céljuk, hogy a legrelevánsabb hirdetéseket jeleníthessék meg, ez sokakat elborzaszt és különböző rémtörténetek megálmodására sarkall. A profilozás bevett szokás más portálokon is, így a legnagyobb hazai apróhirdető portál is készít rólunk viselkedésünk alapján érdeklődési kör profilt, amivel akár hírlevélben, akár főoldali hirdetésekben, akár ajánlott termékek megjelenítésében megszólíthat bennünket.

Mi az a keresőmarketing?

Weboldal tulajdonosként vagy online vállalkozóként azonban ezt saját magunk javára is tudjuk fordítani. Régen ugyanis csupán az volt a cél, hogy minél több felhasználót csaljunk a weboldalunkra és csak bizakodhattunk benne, hogy lesz köztük olyan is, akit érdekel a szolgáltatásunk vagy termékeink. Ma viszont már csak azokra kell erőforrásokat pazarolnunk, akik valóban érdeklődnek vállalkozásunk tevékenysége iránt. Erre szerencsére már nagyon sok módszer létezik.

A keresőmarketing ezen módszereket ötvözi és segíti az online térben tevékenykedőket, hogy minél több releváns látogatóra tehessenek szert. Az összetett módszerek alapját, a megfelelő kulcsszavak és a kereső felhasználók szolgáltatják. Minél jobban keresőoptimalizáljuk oldalunkat és tartalmainkat, annál több hasznos látogatóra teszünk szert és egy egyre több bevételt fogunk termelni, így hosszú távon ez a legkifizetődőbb online marketing eszköz.

A keresőmarketing tehát segít a minőségi látogatószerzésben a keresőoptimalizálás, a fizetett hirdetés, a fizetett listázás és a szövegírás segítségével, miközben a háttérben mesterséges intelligencia, bonyolult profilozó rendszerek és algoritmus robotok ügyködnek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 31. 17:00, kedd | Helyi

Színésznők karanténban: Papp Annamária

Papp Annamária, a Győri Nemzeti Színház egykori színésznője is nyilatkozott megkeresésünkre.

2020. Március 31. 15:10, kedd | Helyi

Színészünk és balerinánk karanténban: Pörneczi Attila és Szalai Judit

Pörneczi Attila színész, a Győri Nemzeti Színház művésze is nyilatkozott a jelenlegi helyzetben kialakult napjaikról.

2020. Március 30. 10:00, hétfő | Helyi

Színművész karanténban: Bródy Norbert

Bródy Norbert színész, a Győri Nemzeti Színház művésze is nyilatkozott a jelenlegi helyzetben kialakult napjairól.

2020. Március 30. 08:02, hétfő | Helyi

Színművész karanténban: Szikra József

Szikra József a Győri Nemzeti Színház művésze, Budapestről mesélt a jelenleg kialakult helyzetben zajló napjairól a győrieknek.