Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Február 18. 06:28, kedd | Helyi

Üldöznek minket a hirdetések?

Üldöznek minket a hirdetések?

Már biztosan mindenki észrevette, hogy a világháló tele van olyan hirdetésekkel, amelyek egyre rémisztőbb módon képesek személyre szabottá válni.

Még mielőtt egy új összeesküvés elméletet gyártanánk és leragasztanánk a laptopunk kameráit és tömítenénk el az okostelefonunk hangszóróit, jobb ha utána nézünk mi a keresőmarketing. Ugyanis online viselkedésünk árulkodik érdeklődési körünkről, amelyet az ügyes marketinges rendszerek képesek felhasználni és számunkra a legrelevánsabb hirdetéseket megjeleníteni.

Hazánkban a két legnépszerűbb, érdeklődési kör alapján hirdetéseket megjelenítő rendszer a Google és a Facebook. Azzal, hogy ezek bármelyik funkcióját használjuk, jogosulttá tesszük a hirdetési rendszert arra, hogy viselkedésünk alapján profilozzon bennünket és a számunkra legérdekesebb hirdetéseket jelenítse meg. Így akár a Google oldalán keresünk, akár olyan oldalt böngészünk ahol Google által szolgáltatott hirdetés jelenik meg, akár csak képeket nézegetünk a közösségi portálon vagy különböző Facebook csoportokat nézegetünk, információkat szolgáltatunk magunkról.

Ne legyünk paranoiásak, az egész csupán egy automatizmus része!

Még mielőtt azt gondolnánk, hogy valaki megfigyel vagy lehallgat bennünket, tudnunk kell, hogy ezeket az információkat mi árultuk el magunkról, miközben videókat játszottunk le, hozzászóltunk egy cikkhez, termékeket nézegettünk egy webáruházban vagy éppen kérdéseket tettünk fel valamilyen közösségi felületen egy-egy témakörben. Így hát ne lepődjünk meg, ha belépünk egy kismama csoportba Facebook-on és babaruhákat nézegetünk, akkor előbb utóbb babaágyat, hordozó kendőt vagy éppen egyedi mintás pólyákat látunk a hirdetési blokkokban.

Azzal, hogy az interneten egy-egy témakörben kutakodunk, az oldalakon lévő lájk gombok, a hozzászólás modulok és a követő kódok is információt tárolnak rólunk. Bár anonim módon teszik mindezt és egyedüli céljuk, hogy a legrelevánsabb hirdetéseket jeleníthessék meg, ez sokakat elborzaszt és különböző rémtörténetek megálmodására sarkall. A profilozás bevett szokás más portálokon is, így a legnagyobb hazai apróhirdető portál is készít rólunk viselkedésünk alapján érdeklődési kör profilt, amivel akár hírlevélben, akár főoldali hirdetésekben, akár ajánlott termékek megjelenítésében megszólíthat bennünket.

Mi az a keresőmarketing?

Weboldal tulajdonosként vagy online vállalkozóként azonban ezt saját magunk javára is tudjuk fordítani. Régen ugyanis csupán az volt a cél, hogy minél több felhasználót csaljunk a weboldalunkra és csak bizakodhattunk benne, hogy lesz köztük olyan is, akit érdekel a szolgáltatásunk vagy termékeink. Ma viszont már csak azokra kell erőforrásokat pazarolnunk, akik valóban érdeklődnek vállalkozásunk tevékenysége iránt. Erre szerencsére már nagyon sok módszer létezik.

A keresőmarketing ezen módszereket ötvözi és segíti az online térben tevékenykedőket, hogy minél több releváns látogatóra tehessenek szert. Az összetett módszerek alapját, a megfelelő kulcsszavak és a kereső felhasználók szolgáltatják. Minél jobban keresőoptimalizáljuk oldalunkat és tartalmainkat, annál több hasznos látogatóra teszünk szert és egy egyre több bevételt fogunk termelni, így hosszú távon ez a legkifizetődőbb online marketing eszköz.

A keresőmarketing tehát segít a minőségi látogatószerzésben a keresőoptimalizálás, a fizetett hirdetés, a fizetett listázás és a szövegírás segítségével, miközben a háttérben mesterséges intelligencia, bonyolult profilozó rendszerek és algoritmus robotok ügyködnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.