Városlista
2020. február 22, szombat - Gerzson

Hírek

2019. November 08. 15:26, péntek | PR

Üzemeltess webshopot okosan

Üzemeltess webshopot okosan

Számos oka lehet annak, hogy valaki online árusításba kezd. Webshopot üzemeltetni ma már megszokott dolog, mely számtalan előnnyel jár. Nem véletlen, hogy egyre több online áruház jelenik meg a kínálatban.

Egy online áruházat létrehozni ma már könnyű feladat. A legnehezebb része talán a nulladik lépés, avagy kitalálni, mit is árusíts a weboldaladon. A webáruházat utána összerakni nem nagy feladat, választott felülettől függ annak nehézsége.
Rengeteg előnnyel bír az online értékesítés a fizikai üzletekkel szemben. Az egyik ilyen előny épp ez, hogy nem szükséges boltot fenntartani, annak minden felmerülő költségével együtt. Nem kell például bolti alkalmazottat fizetni, aki ráadásul csak a nap egy bizonyos szakaszában van jelen a boltban. Online üzlet esetén 24 órás vásárlást teszel lehetővé látogatóid számára. További előny lehet, hogy sokkal szélesebb termékkört és méretskálát árusíthatsz, hiszen ezzel egyidejűleg nem kell növelned boltod méretét is.

Természetesen a vásárlók is egyre nagyobb örömmel választják az internetes vásárlást, hiszen számukra is számos kényelmi előnnyel jár. Nem kell boltról boltra szaladgálni, az interneten pillanatok alatt átláthatják a különféle kínálatot és kedvükre válogathatnak. Nem kell nyitvatartási időhöz igazodniuk, és a kívánt méret vagy szín után kutatni.

Nem véletlen tehát, hogy egyre nagyobb részt szakítanak a piacból az online webshopok. Van azonban néhány tényező, mely kihívás lehet, ha online értékesítésre adod a fejed. Lássuk, mik ezek.

1. Szállítási költség
Bár nem szükséges a vásárlónak elmennie személyesen a boltba, mégis egyre többen választják jó szívvel az úgynevezett “click and collect” opciót. Ezzel a lehetőséggel a fizikai boltban tudják átvenni a megrendelt árut. El kell tehát látogatni a boltba személyesen, de válogatni már korábban, az interneten tudtak, ezzel is megkönnyítve a dolgukat. Miért választják mégis sokan ezt az elsőre kényelmetlennek tűnő megoldást?
A válasz a szállítási költség, mely gyakran 1000-1500 forint is lehet. Vannak olyan termékek, ahol nem éri meg kifizetni ezt az árat.
Értékesítőként tehát jó pont lehet, ha tudsz személyes átvételi lehetőséget biztosítani vásárlóid számára.2. Csomagolási nehézségek
Akár a te címeden, akár a vásárló saját címén veszi át az árut, mindenképpen szükséges gondoskodni a csomagolásról, mely nem túlzottan kedvelt munkafolyamat.
Érdemes figyelembe venned a környezetvédelmi szempontokat, hiszen sok vásárló számára ma már fontos szempont, hogy műanyag zacskóban vagy papír dobozban érkezik-e a megrendelt termék.
A doboz lezárására is különösen nagy figyelmet kell fordítanod. Megrendelések számától is függ, de rengeteg plusz munkát jelenthet a csomagok biztonságos zárása, a ragasztó manuális tépkedése. Javasolt ragasztószalag adagolót használni, mellyel sokkal könnyebb ez a munkafolyamat.

3. Fizetési feltételek
Ahogyan a személyes átvételt, úgy az utánvét lehetőségét is sokan választják szívesen. Évről évre nő a vásárlók bizalma, és ezzel együtt egyre több webshop tudja kivezetni az utánvét lehetőségét, de kétségtelen, hogy még mindig jelentős számú vásárló választja ezt az opciót. Kereskedőként óvatosnak kell lenned az utánvétet illetően, érdemes akár plusz költséget felszámolni érte.
A néhány nehézség mellett kétségtelenül számos előnye van az online vásárlásnak, ha van egy jó ötleted, érdemes tehát felülni erre a hullámra.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Február 05. 19:06, szerda | PR

Milyen gyors a gyorstalpaló alapfokú angol?

Az alapfokú angol nyelvtudás megszerzése könnyű és gyors. Még fizetni sem kell érte, mert számtalan ingyenes forrás kínál segítséget. Összeszedtük neked a legfontosabb tudnivalókat!

2020. Január 24. 14:50, péntek | PR

Egy igazán egyedi élmény: városnézés repülőről

Szeretnéd valami igazán egyedi élménnyel meglepni kedvesedet vagy szeretteidet? Akkor próbáld ki a sétarepüléssel egybekötött városnézést.

2020. Január 22. 17:47, szerda | PR

Tartósság, megbízhatóság, hosszú élettartam: a Volvo

A Volvo hazai és nemzetközi eladásai saját csúcsaikat döntögetik, nem véletlenül. Nézzük, hogy miért is olyan kedvelt választás a Volvo mind újonnan, mind használtan.