Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Január 23. 14:21, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Végleg bezár a West-Balkán

Végleg bezár a West-Balkán

Nem 90 napra, hanem örökre bezár a West-Balkán szórakozóhely – olvasható a cég internetes oldalán és az egyik közösségi portálon is elhelyezett közleményében. A szórakozóhelyen, ahol egy rendezvényszervező csapat tartotta meg egy he

A szórakozóhelyet üzemeltető vállalkozás szombati közleménye szerint ők is hibáztak, ha felelősség terheli őket, akkor vállalják a következményeket. A lányok halála miatti gyászban egész hátralévő életükben osztoznak.

A közleményben szó szerint a következő olvasható: „Szavaink erre nincsenek. A történtek után semmi sem jelenti már azt, amit korábban. Mélységes döbbenet és csend van bennünk” – olvasható a közleményben. „Nem tudjuk és nem értjük, hogy mi történt. Egy hely voltunk, ami tíz éve esküdött fel arra, hogy értéket hozzon létre, arra, hogy boldogságot szerezzen embereknek, arra hogy utat mutasson, arra, hogy kultúrát közvetítsen, segítsen értelmezni ezt a megzavarodott világot. Nagyon igyekeztünk. És közben valamit elrontottunk. Visszacsinálni, megváltoztatni nem lehet, magyarázni, magyarázkodni pedig nem akarunk. Nem mondhatjuk azt sem, hogy mi nem tehetünk róla, mert mi is hibáztunk. A három lány halála feldolgozhatatlan, érzéseink kifejezhetetlenek. A West-Balkán nem 90 napra zárt be, hanem örökre véget ért. Létezésünkkel a szülők, barátok, hozzátartozók és minden jó érzésű ember gyászát sértenénk meg. Ebben a gyászban egész hátralévő életünkben osztozunk. Minden tényt megmásítatlanul feltárunk. Ha a felelősség minket terhel, vállaljuk, de ettől még lelkiekben nem tudunk elszámolni magunkkal.” – zárul a kommüniké.

Több fővárosi szórakozóhely is ideiglenes bezárással fejezte ki részvétét a múlt szombati diszkótragédia miatt. Egyes belvárosi diszkók már a hét közepétől zárva tartanak és csak a jövő héten nyitnak ki. Közben országszerte diszkórazziák kezdődtek, a budapesti szakhatóságok már az első nap több szabálytalanságot találtak. A razziák során vizsgálják a működési engedélyeket, a rendezvények helyszíneinek bejelentett és tényleges méreteit, és a menekülési terveket is. (lm)

hírTV, FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.