Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Október 08. 10:17, csütörtök | PR

Volt, van és lesz is: ez a gépkocsivezetői állás

Volt, van és lesz is: ez a gépkocsivezetői állás

Sokan vannak gondban, mikor álláskeresésre kerül a sor, de a jogosítvánnyal rendelkezők ritkán kerülnek ilyen helyzetbe. Megmutatjuk, miért biztos választás a gépkocsivezetői állás bármilyen idők is jönnek.

A vírusválság sok munkahelyet tett tönkre. Egyes jóslatok szerint 2021 elejére akár újabb 160 ezer ember veszítheti el a munkáját, ami rendkívül nagy szám. Sok család megélhetése fog veszélybe kerülni, ezért nem csoda, hogy sokan keresik az olyan munkahelyeket, amik bármilyen gazdasági körülmények között megmaradhatnak. A gépkocsivezetői állás biztos választás, mutatjuk, miért.

Biztos munka diploma nélkül is

Gazdasági helyzettől függetlenül alapvetően a diplomások körében jóval alacsonyabb a munkanélküliség, mint a felsőfokú végzettséggel nem rendelkezők között, diplomája viszont nem lehet mindenkinek. Ha olyan képzettséget keresel, amire mindig szükség van és nem kell négy-öt évet érte iskolapadban ülni, akkor irány a C kategóriás jogsi megszerzése!

C kategóriás jogosítvánnyal már teherautót is vezethetsz, nem csak személyautót. Ez azt jelenti, hogy szinte bármilyen fuvarozási munkát el tudsz vállalni, és abból mindig van. Ezzel a jogosítvánnyal akár pótkocsis teherautót is vezethetsz, ha a szerelvény súly nem haladja meg a 7,5 tonnát.

Bárhol, bármikor

A gépkocsivezetői állás azért is kiváló választás, mert bárhol és bármikor találsz vele munkát. Hiába tombol a vírusválság és veszítik el ezrek a munkájukat, az élet nem áll meg. Élelemre, ruházatra, használati cikkekre folyamatosan szükség van, és ezek jó részét nem helyben állítja elő a gazdaság. Mindig szükség lesz rá, hogy az árut célba juttassák, ezért gépkocsivezetőre is mindig szükség lesz.

Ha kipróbálnád magad a világban, sofőrként ott is bárhol érvényesülhetsz. Alapfokú nyelvtudással Európa bármely országában azonnal vállalhatsz gépkocsivezetői állást, mert a magyar jogosítvány Európa területén belül mindenhol érvényes. Ha esetleg másik kontinens felé kacsingatsz, egy honosítással ott is könnyedén találsz gépkocsivezetői állást.

Amit tudni kell

A C kategóriás jogosítványt adó tanfolyamra való jelentkezéshez egy B kategóriás jogosítványra van szükség, valamint 2-es csoportú egészségügyi alkalmassági igazolásra. C kategóriás teherautót 21 éves kor alatt csak Magyarország területén vezethetsz, ha betöltöd a korhatárt, akkor viszont tiéd a világ.

Autóbusz vezetéséhez már D kategóriás jogosítvány kell, valamint külön pályaalkalmassági vizsgálat, de autóbusz vezetőkre is mindig szükség van, ezért ez is jó választás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt