Városlista
2021. január 23, szombat - Zelma

Hírek

2020. Október 08. 10:17, csütörtök | PR

Volt, van és lesz is: ez a gépkocsivezetői állás

Volt, van és lesz is: ez a gépkocsivezetői állás

Sokan vannak gondban, mikor álláskeresésre kerül a sor, de a jogosítvánnyal rendelkezők ritkán kerülnek ilyen helyzetbe. Megmutatjuk, miért biztos választás a gépkocsivezetői állás bármilyen idők is jönnek.

A vírusválság sok munkahelyet tett tönkre. Egyes jóslatok szerint 2021 elejére akár újabb 160 ezer ember veszítheti el a munkáját, ami rendkívül nagy szám. Sok család megélhetése fog veszélybe kerülni, ezért nem csoda, hogy sokan keresik az olyan munkahelyeket, amik bármilyen gazdasági körülmények között megmaradhatnak. A gépkocsivezetői állás biztos választás, mutatjuk, miért.

Biztos munka diploma nélkül is

Gazdasági helyzettől függetlenül alapvetően a diplomások körében jóval alacsonyabb a munkanélküliség, mint a felsőfokú végzettséggel nem rendelkezők között, diplomája viszont nem lehet mindenkinek. Ha olyan képzettséget keresel, amire mindig szükség van és nem kell négy-öt évet érte iskolapadban ülni, akkor irány a C kategóriás jogsi megszerzése!

C kategóriás jogosítvánnyal már teherautót is vezethetsz, nem csak személyautót. Ez azt jelenti, hogy szinte bármilyen fuvarozási munkát el tudsz vállalni, és abból mindig van. Ezzel a jogosítvánnyal akár pótkocsis teherautót is vezethetsz, ha a szerelvény súly nem haladja meg a 7,5 tonnát.

Bárhol, bármikor

A gépkocsivezetői állás azért is kiváló választás, mert bárhol és bármikor találsz vele munkát. Hiába tombol a vírusválság és veszítik el ezrek a munkájukat, az élet nem áll meg. Élelemre, ruházatra, használati cikkekre folyamatosan szükség van, és ezek jó részét nem helyben állítja elő a gazdaság. Mindig szükség lesz rá, hogy az árut célba juttassák, ezért gépkocsivezetőre is mindig szükség lesz.

Ha kipróbálnád magad a világban, sofőrként ott is bárhol érvényesülhetsz. Alapfokú nyelvtudással Európa bármely országában azonnal vállalhatsz gépkocsivezetői állást, mert a magyar jogosítvány Európa területén belül mindenhol érvényes. Ha esetleg másik kontinens felé kacsingatsz, egy honosítással ott is könnyedén találsz gépkocsivezetői állást.

Amit tudni kell

A C kategóriás jogosítványt adó tanfolyamra való jelentkezéshez egy B kategóriás jogosítványra van szükség, valamint 2-es csoportú egészségügyi alkalmassági igazolásra. C kategóriás teherautót 21 éves kor alatt csak Magyarország területén vezethetsz, ha betöltöd a korhatárt, akkor viszont tiéd a világ.

Autóbusz vezetéséhez már D kategóriás jogosítvány kell, valamint külön pályaalkalmassági vizsgálat, de autóbusz vezetőkre is mindig szükség van, ezért ez is jó választás.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 15. 12:05, péntek | PR

Olajok, az egészség forrásai

A természet számos gyógyhatású növényt kínál a legkülönfélébb bajokra. Ezekből a növényekből azonban értékes olajokat is nyerhetünk, melyeket akár az étkezésünkbe is könnyedén beépíthetünk.

2021. Január 08. 11:58, péntek | PR

Decathlon áruhitel, a beltéri sportok támogatója

A téli hideg beköszöntével a kültéri sportlehetőségek száma lecsökken és a legtöbben nehezebben is veszik rá magukat a mozgásra.

2021. Január 05. 17:00, kedd | PR

Közigállások, amiket mindig fogsz találni

Íme három terület, ahol rendszeresen keresnek új munkatársakat.

2020. December 21. 12:50, hétfő | PR

Ilyen árak jellemzik a győri ingatlanpiacot az év vége közeledtével

A 2020-as év nemsokára befejeződik. Ha az ingatlanpiaci eseményekre és behatásokra tekintünk vissza, igen mozgalmas évet tudhatunk magunk mögött.