Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Október 01. 20:40, kedd | Helyi

Zeneszalont rendeztek a Krúdyban

Zeneszalont rendeztek a Krúdyban

Október elsejét, a Zene Világnapját most már hagyományosan élőzenével ünnepelik meg a Krúdyban. Ezen alakalomból, idén Ruisz Rebeka- a győri Széchenyi István Egyetem másodéves magánének szakos hallgatója volt a vendég.

A Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolájában, a szervező, Iván Csaba tanár úr szerint mindig a Do ut des elvét követik, ami annyit tesz: "adok, hogy adhass".

„Minden évben egy rendhagyó koncertet tervezünk és mindig a zene más területét szeretnénk megmutatni." - árulta el a szervező, portálunknak.

Kedden, a fiatal tehetséget kérdezték a Krúdy Szalonban, aki boldogan mesélt eddigi pályájáról, zenével, tánccal fűszerezve.

Édesanyja a Győri Nemzeti Színház zenekarának hegedűművésze, édesapja a Győri Filharmonikus Zenekar nagybőgőse- "Valószínűleg innen ered nálam a színház és a zene szeretete" -mondja Rebeka. Nővére, Ruisz Alexandra pedig jelenleg Hollandiában végzi az utolsó évét a Zeneművészeti Egyetemen, most fog diplomázni, hegedűművész lesz.

Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésre emelte október elsejét a "Zene Világnapja" rangjára. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését.
Életünket keresztül-kasul szövi a zene, a bölcsőtől a sírig. A zene, ami az ember legősibb kifejezési formája, eszköze, amely ősibb, mint a nyelv. Még írni se tudott az emberiség, amikor a hang és a szó hatalmába kerítette.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Forrás: Zene Világnapja - picurradio.com

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.