Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Blog | Kulisszák mögött

2013. November 06. 11:05, szerda

Érzelmek közt

Érzelmek közt

Még nincs egy hónapja, hogy bemutatták a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy Termében Martin McDonagh művét: A Kriplit. Nagy érdeklődés mutatkozik az előadás iránt.
A történet szívünket, lelkünket megdolgoztatja.

Még nincs egy hónapja, hogy bemutatták a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy Termében Martin McDonagh művét: A Kriplit. Nagy érdeklődés mutatkozik az előadás iránt.
A történet szívünket, lelkünket megdolgoztatja. A mű magyarra fordítása Varró Dánielnek köszönhető.
„Martin McDonagh egyik legnépszerűbb drámája 1934-ben játszódik egy kis szigeten. Kate és Eileen nénikék aggódva várják haza neveltjüket, a tizenhat éves, kacskakezű-kacskalábú Billyt az orvosi vizsgálatról. A fiú kedvenc időtöltése a tehenek fixírozása. A várakozás izgalmát oldja kissé a város pletykafészkének, Johnnynak a feltűnése: unalmas és érdektelen újságokból kiolvasott hírei, valamint kémkedésből szerzett információi elterelik a két vénkisasszony figyelmét a városka lakóiról. Az egyik legérdekesebb hírre megérkezik Billy is, sóváran hallgatja Johnny beszámolóját az amerikai filmesek érkezéséről. A hollywoodi stáb szereplőket keres, és Billy úgy érzi, nem hagyhatja ki a lehetőséget. Menekülni akar a szegénységből, a falubeliek gúnyolódásától. Elhatározza hát, hogy filmsztár lesz...” – Írja Egressy Zoltán szinopszisában.

Amikor a Kriplit nézzük, a hatása alá kerülhetünk az előadásnak, azoknak a művészi alakításoknak, melyek érzelmeket válthatnak ki belőlünk, mert tényleg mindenki szívét- lelkét beletette. Csodálattal néztem többek között Járai Máté kidolgozott, kifinomított színészi játékát is. Mind az élethelyzet, szituáció, mozgás, beszéd, mind-mind külön megérdemli a nézők koncentrációját. Az egészet négy szóval is elemezhetnénk: Ez az igazi színház.

Múltkor elgondolkoztam, hogy vajon mennyi lelki ereje lehet Járai Máténak? Hiszen rendkívül sokoldalú, az ország két végében is szerepel.
Agócs Judit azt nyilatkozta az egyik napilapnak: „ Örültem, hogy megkaptam a szerepet. Amikor elkezdtünk próbálni, mégis fejtörést okozott, mert nehéz a karakter..” Kolléganőjével Molnár Judittal, aki hosszú évek után visszatért Eileen szerepére Győrbe, hetvenéveseket játszanak.
Menczel Andrea karaktere is eltérő a hétköznapi életből, de fiatal színészként is rendkívül jól oldja meg szerepét.

Figyeljék a színház műsorát és mindenképpen nézzék meg az előadást! Megéri!

A színdarab szereplői:AGÓCS JUDIT, MOLNÁR JUDIT, SÁRKÖZI JÓZSEF, JÁRAI MÁTÉ, MOLNÁR ZSOLT, MENCZEL ANDREA, FEJSZÉS ATTILA, JÁGER ANDRÁS és TÖREKY ZSUZSA.

A rendező: Balikó Tamás

Fotó: Farkas Attila

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2013. December 19. 18:58, csütörtök | Kulisszák mögött

Karácsonyi gálaest 80. születésnapon- Bede Fazekas Csaba 80 éves

Közel 200 szerep, 14 díj, kitüntetés. Bede Fazekas Csaba magánénekes, Érdemes Művész december 25-én ünnepelte 80. születésnapját. A Győri Nemzeti Színház társulata ünnepi, születésnapi gálaműsorral készült közönségének

2013. December 12. 20:44, csütörtök | Kulisszák mögött

Megnyílt az Illatszertár

Csankó Zoltán Tony Curtis-nek is énekelt annak idején a főiskolán

2013. November 29. 16:51, péntek | Kulisszák mögött

„A valóságot, az embert keresem, nem az egzotikumot!” Riport Szamódy Zsolt Olaf fotóművésszel

Ma nyitotta meg kapuit Szamódy Zsolt Olaf fotóművész klub kiállítása Almásfüzitőn a Teleházban. A „Fal és függöny mögött Kína” című fotókiállítást Ölveczky Gábor grafikusművész nyitotta meg.