Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Szeptember 15. 11:33, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI

Adománnyal segíti az öngyilkos ápolónő családját a haláláért felelős ausztrál rádió

Adománnyal segíti az öngyilkos ápolónő családját a haláláért felelős ausztrál rádió

Ötszázezer ausztrál dollárral (110 millió forint) támogatja a két évvel ezelőtt öngyilkosságot elkövető brit ápolónő családját az az ausztrál rádióállomás, amelynek lemezlovasai 2012 decemberében bizalmas orvosi információhoz jutottak Vilmos herceg várandós feleségének állapotáról a cambridge-i hercegnőt kezelő londoni kórház megtévesztett személyzetétől.

A Southern Cross Austereo cég, a Sydneyben sugárzó 2Day FM zenerádió anyavállalata a néhai Jacintha Saldanha ápolónő családja által létrehozott alapítványt támogatja az összeggel - olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában.
A 2012 decemberében első gyermekével várandós Katalin hercegnőt, Vilmos herceg feleségét annak idején három napig kezelték a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni magánkórházban, hirtelen támadt heveny terhességi rosszullétei miatt.
A zenerádió két lemezlovasa, Melanie Greig és Michael Christian felhívta a kórházat, és elhitette a személyzettel, hogy II. Erzsébet királynő, Vilmos herceg nagymamája, illetve Károly walesi herceg, a brit trón első számú várományosa, Vilmos édesapja van személyesen a vonalban.
A telefonhívásra válaszoló ápolónő, Jacintha Saldanha - abban a hitben, hogy valóban a brit uralkodóval és fiával beszélt - továbbkapcsolta a hívást a hercegnőt kezelő osztályra, ahol egy másik ápolónő röviden, de részletesen beszámolt Katalin állapotáról, bizalmas orvosi adatokat is kiszolgáltatva a hívóknak. A hívást a rádióállomás rögzítette és leadta. Az indiai születésű, kétgyermekes Saldanha három nappal később felakasztotta magát a szállásán.
Melanie Greig a múlt hét végén könnyeivel küszködve kért bocsánatot Saldanha családjától a tragédiában játszott szerepéért. "Teljes szívemből sajnálom, ami történt. Ez a tragédia végig fogja kísérni az egész életemet és örök emlékeztetőként fog szolgálni" - mondta a lemezlovas.
"Tisztában vagyunk vele, hogy sem ez az adomány, sem bármilyen pénzösszeg nem képes enyhíteni a Saldanha családja által megélt veszteséget, de őszintén reméljük, hogy talán segíteni fogja őket a jövőben" - fogalmazott közleményében a rádióállomás, hangsúlyozva, hogy a Southern Cross Austereo teljes felelősséget vállal a telefonhívásért és annak leadásáért.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.