Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Március 21. 14:31, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Átadták a 2012. évi Magyar Innováció Nagydíj elismeréseket

Átadták a 2012. évi Magyar Innováció Nagydíj elismeréseket

Balogh Péter, az NNG Kft. vezérigazgatója (k) kezében tartja a 2012. évi Magyar Innovációs Nagydíjat, amelyet Kövér Lászlótól, az Országgyűlés elnökétől (b) vett át a Parlamentben 2013. március 21-én.

A múlt évi kiemelkedő innováció elismeréseként átadták a 2012. évi Magyar Innovációs Nagydíj elismeréseket csütörtökön a Parlamentben.

A Magyar Innovációs Nagydíjat az NNG Kft. kapta az "iGO Automotive" navigációs szoftvertermékért, az elismerést Kövér László házelnök és Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára adta át Balogh Péter vezérigazgatónak.
Kövér László köszöntőjében kiemelte: az innovációban élenjárók ünneplése a nemzet közös ügye. A tudás, az innováció nemcsak gazdasági, hanem demokráciakérdés is - tette hozzá.
Az ünnepségen Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, a bíráló bizottság elnöke rámutatott arra, hogy a versenyképesség egyik legfontosabb eszköze a kutatás-fejlesztés-innováció, amely a válságból kivezető utat is jelentheti.
Magyarország a globális versenyben sikeres a kutatás-fejlesztés-innovációban, a magyar export 20 százaléka magas hozzáadott értékű termék, és ez az arány térségi összehasonlításban a legmagasabb - tette hozzá.
Az államtitkár hangsúlyozta: a hazai kutatás-fejlesztés-innovációs ráfordítás 2011-ben a GDP-1,2 százalékát tette ki, 2012-ben ez az arány magasabb is lehet, és a örömteli, hogy a kétharmada a vállalkozásoktól jön.
Az államtitkár szólt arról, hogy 2014-2020 között valódi és minőségi áttörés lehet elérni ezen a terülten. Ebben az időszakban az uniós források 60 százalékát gazdaságfejlesztésre kell fordítani, és minimum 400 milliárd juthat ebből közvetlenül a kutatás-fejlesztésre, közvetve más lehetőségekből ez tovább növekedhet.
Cséfalvay Zoltán, a bíráló bizottság elnökeként elmondta: a 2012-es innovációs nagydíj felhívásra 28 pályázat érkezett, az értékeléskor az eredetiséget, a gazdasági sikert, társadalmi hasznosságot kiemelten kezelték. A bíráló bizottság 22 pályázatot minősített innovatívnak, közülük 8 legsikeresebb kapott elismerést.
Balogh Péter, a 2012. évi Magyar Innovációs Nagydíjat elnyert izraeli-magyar kooperációban indult NNG Kft. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: a mostani magas elismerés legjobb példája annak, hogy a kiemelkedő tehetségű munkatársakat összegyűjtve, minden szabályt betartva is lehet Magyarországról komoly sikereket elérni nemzetközi szinten.
A zsűri indoklása szerint az NNG Kft. által kifejlesztett iGO Automotive navigációs szoftver korszerű megoldást kínál az autóipar szereplői számára, hogy ne csak a csúcs-, hanem az alacsony kategóriás járművekbe is minőségi, gyárilag beépített navigációs alkalmazások kerüljenek. Az iGO Automotive globális navigációs megoldás 118 országot lefedő tartalom-portfólióval rendelkezik, a felhasználó partnerek több mint 60 országot képviselnek, a hangutasítások pedig 50 különböző hangon és nyelven hangzanak el. Az iGO Automotive termékfejlesztésnek köszönhetően az NNG Kft. 2012-ben 34 százalékos árbevétel növekedést ért el, ami 1,6 milliárd forint többletbevételt jelentett.
A Nemzetgazdasági Minisztérium 2012. évi Ipari Innovációs Díjában valamint az Ipari Közhasznú Nonprofit Kft. 2012. évi szervezeti Innovációs Díjában részesült a BalaBit IT Biztonságtechnikai Kft. a tevékenység-felügyeleti eszközök új generációjának kifejlesztéséért.
A Vidékfejlesztési Minisztérium 2012. évi Környezetvédelmi Innovációs Díját vette át a Dalmandi Mezőgazdasági Zrt.
víztakarékos, öntözési és halászati fejlesztéseiért.
A Vidékfejlesztési Minisztérium 2012. évi Agrár Innovációs Díját kapta a debreceni Farmgép Kft. új, korszerű permetezőgépek kifejlesztéséért.
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal 2012. évi Innovációs Díját kapta a GRP Plasticorr Kft. a műgyanta alapú Plastimol PR javító bilincs kifejlesztésért.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2012. évi Innovációs Díja elismerésben a Mikropakk Műanyag- és Fémfeldolgozó Kft. részesült
a kétkomponensű PUR-habokhoz kifejlesztett MikaTech membrán rendszerért.
A Magyar Innovációs Szövetség 2012. évi Innovációs Különdíját a Jáger Prod Kft. kapta a kültéri nagyelosztó szekrények termékfejlesztéséért.
Az ünnepségen köszöntötték a kiemelkedő innovációt benyújtó pályázatok képviselőit is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő