Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Október 01. 09:34, szerda | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Békés megmozdulás a győri ifiházért

Békés megmozdulás a győri ifiházért

Az Arrabona Városvédő Egyesület békés megmozdulást kezdeményez az ifiház védelme érdekében 2014. október 6-án, délután 17 órakor. Ezzel szeretnék kifejezni, hogy ha kell, a győriek testükkel is hajlandók védelmezni a győri polgárok gyermek- és fiatalkorának meghatározó helyszínét, Győr kultikus épületét, mindannyiunk közös értékét.

"Győr a miénk, győri polgároké, ahogyan az ifiház is, hiszen ez a győriek saját keze munkája. Tehát sorsa is a győri polgárok kezében kell, hogy legyen! A mi szüleink és nagyszüleink adták hozzá erejüket és idejüket, hogy ez az épület ma itt állhat.
Az eseményre várunk minden polgárt, akik úgy érzik, hogy az ifiház többet érdemel, minthogy lebontsák, és parkolóházat építsenek a helyére!"

A megmozduláson élő lánccal oltalmazón körbeölelik az ifiházat, beszédet mond Dr Winkler Gábor építész, egyetemi tanár, Szabó Gyula, egyesületünk elnöke és Kovács László, valamint elhangzik Petőfi Sándor, Mit nem mond az a német című verse, illetve a Kossuth-nóta.

A rendezvény teljes egészében civil kezdeményezés. Kérik, hogy a részt venni szándékozó pártok ennek megfelelően jelenjenek meg a helyszínen.
Minden jóérzésű embert szeretettel várnak, a szervezők kérik, a rendezvény ideje alatt a szélsőséges megnyilvánulásoktól tartózkodni szíveskedjenek.

Facebookon itt lehet csatlkozni az eseményhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.