Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Április 02. 11:10, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Győr városának nincsen vállalati kötvénye egyetlen brókercégnél sem

Győr városának nincsen vállalati kötvénye egyetlen brókercégnél sem

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata közleményt adott ki, hogy tisztázza a felmerülő valótlan híreket.

„Győr önkormányzata nem vásárolt vállalati kötvényt és részvényt a Quaestortól. Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a költségvetési rendeletének megfelelően - amely az államháztartásról szóló törvény felhatalmazásán alapul -, kizárólag államilag garantált állampapírba fekteti az átmenetileg szabad pénzeszközét, amelyet nem a számlavezető pénzintézete által vezetett számlán köt le. Győr város önkormányzata nevére szóló magyar államkötvénnyel rendelkezik, amelyet 2015. január 16-án, 999 987 373 HUF értékben a Quaestor Értékpapírkezelő Zrt-n keresztül vásárolt. A Központi Elszámolóház és Értéktár (Budapest) Zrt. (röviden: KELER) 2015. március 11-én hivatalosan visszaigazolta Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata részére, hogy az önkormányzat nevére szóló államkötvények tulajdonában vannak.

Győr városa nem rendelkezik vállalati kötvénnyel egyetlen brókercégnél sem.

A politikai pártok kizárólag önös politikai érdekeiket szem előtt tartva félretájékoztatják az embereket, kérjük, hogy örüljenek inkább annak, hogy Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata nem vásárolt vállalati kötvényt és részvényt a Quaestortól.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.