Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Október 16. 17:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Győrplusz.hu

Húszezresek a győri úton - 450 ezret elloptak belőle

Húszezresek a győri úton - 450 ezret elloptak belőle

Nem hamis pénzt, hanem csaknem másfél millió forintot érő húszezreseket sodort a szél a győri Nagy Imre út és Szigethy Attila út sarkán.

- Először én is a kandi kamerát kerestem - idézi fel a nem mindennapi történetet a Skatula-duóból vagy éppen az Erogén Zóna nevű együttesből ismert győri zeneszerző, Tompa Mihály, aki Pápa felől érkezett haza a városába. A Nagy Imre út és a Szigethy Attila út sarkán nem akart hinni a szemének. Azt látta, hogy az úttesten húszezreseket sodor a szél.

- Autók fékeztek, a járművekből kiugráló emberek összekapkodták a pénz egy részét, és viharsebesen elhajtottak - mondja Tompa Mihály. Ő bekapcsolta a vészvillogót, megállt, azonnal hívta a rendőrséget, s kiabált az embereknek, hogy ne nyúljanak más pénzéhez.

- Nem ítélem el azokat, akik néhány címletet fölvettek, nézegették, forgatták a kezükben, azt hihették, hogy valamiféle marketingakcióról, reklámról van szó, játékbankókkal - jegyzi meg az intézkedő szemtanú. - Néhány autós viszont lefékezett, vezetője, utasa gyalog rohant a pénz után, gyűrte a zsebébe, visszaugrott a járműbe,s gyorsan leléptek.

A rendőrök nagyon gyorsan a helyszínre értek, ám akkor futva megérkezett már a pénz gazdája is, egy ménfőcsanaki fiatalember. Kiderült, akkor adta el az Opeljét 1 millió 450 ezer forintért. Az üzlet megkötése után az új tulajdonost megkérte, hogy vigye őt haza.

A vételárat föltette a kocsi tetejére, s már jóval később kapott észbe, hogy nincs meg a pénze. Visszafordultak, s látták a torlódást az úton, s a pénz után kapkodó embereket.

Végülis mintegy 1 millió forint előkerült, a többit illetéktelenek tették zsebre. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.