Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 04. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ifjú feltalálókat és tudósjelölteket keresnek

Ifjú feltalálókat és tudósjelölteket keresnek

A Magyar Innovációs Szövetség 22. alkalommal hirdette meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az MTVA közreműködésével. A rendezvény fővédnöke Dr. Hoffmann Rózsa államtitkár, az Emberi Erőforrások Minisztériuma oktatásért felelős államtitkára, társ-fővédnöke Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter. Pályázati határidő: 2013. január 7.

Egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve pályázhat minden 1992. október 1. és 1999. augusztus 31. között született fiatal. Az egyetemisták, főiskolások közül csak elsőévesek vehetnek részt a versenyen, abban az esetben, ha a pályázati munkát az egyetem, főiskola megkezdése előtt elkezdték. Pályázhatnak határon túli magyar fiatalok is, de az európai döntőn csak azok vehetnek részt, akik magyarországi iskolába járnak.

Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai és matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató- vagy fejlesztő-, illetve tudományos munka eredményével.

A nyertesek értékes folytatólagos vagy egyszeri ösztöndíjban részesülnek, és számos nemzetközi versenyen, szakmai utazáson vehetnek részt.

A kidolgozandó vagy megoldandó feladat legfeljebb 2 oldalas vázlatát doc formátumban kell eljuttatni adathordozón vagy e-mailben 2013. január 7-én 15 óráig a verseny titkárságára. Az I. fordulóban elfogadott pályázatok tudományosan megalapozott, részletes kidolgozását, illetve a fejlesztés eredményét 2013. május 3-án, 15 óráig beérkezően kell beküldeni.

A bemutatásra alkalmas pályaműveket 2013 júniusában kétnapos kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők, illetve szeptemberben is bemutatják azokat a Kutatók Éjszakáján. Az ünnepélyes díjátadás időpontja a júniusi kiállítás megnyitója. A legjobb munkákat a pályázók külön műsor keretében, személyesen is bemutatják.

A részletes felhívás és további információk a www.innovacio.hu weboldalon olvashatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.