Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Október 28. 18:01, kedd | Bulvár
Forrás: fullank.com

Kínában rendelet szabályozza a házasságtörést és a pletykálkodást

Kínában rendelet szabályozza a házasságtörést és a pletykálkodást

Rendeletben korlátozta hivatalnokai magánéletét, így betiltotta például a házasságtörés elkövetését és a pletykálkodást az észak-kínai Senjang város egy kerülete.

Az előírásokat az észak-kínai Liaoning tartomány fővárosának Tatung kerülete adta ki, s az - egyelőre - csak az ott dolgozó mintegy ötezer hivatali szolgára vonatkozik - olvasható a Baidu hírportálján.
A rendelkezés részletesen szabályozza a munkahelyi viselkedés normáit, emellett a közszolgák szabadidejükben végzett tevékenységét illetően is tartalmaz korlátozásokat. Az előírások szerint például állami alkalmazottak nem űzhetnek szerencsejátékot, nem terjeszthetnek pletykákat az interneten vagy a médiában, nem folytathatnak házasságon kívüli viszonyt, nem használhatnak drogokat. A dokumentum szerint a szigort az indokolja, hogy a hivatalnokoknak példát kell mutatniuk a társadalom többi tagja előtt, ami általánosságban a nem éppen kedvező megítélésük javításához is hozzájárul.
A szabályok betartására a hivatalnokok "próbaidőt kapnak", vagyis a rendeletek nem lépnek azonnal életbe, először figyelmeztetésekkel és kampányokkal hívják fel viselkedésük korrigálására az érintettek figyelmét. Hogy pontosan milyen büntetés jár majd az előírásokat megszegőknek, nem részletezi a jelentés.
A pekingi Kínai Népi Egyetem kutatói egy korábbi tanulmányukban felhívják a figyelmet arra, hogy a hivatalnokok megítélése az elmúlt években óriási csorbát szenvedett, a nyilvánosságra került szex-, korrupciós-, hivatali befolyással való visszaélésekkel kapcsolatos botrányok miatt. Az állami alkalmazottak imázsának javítására a kínai kormány bő egy éve hirdetett kampányt, amelynek célja továbbá az államgépezet iránti bizalom visszaszerzése.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.