Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Április 26. 20:55, vasárnap | Bulvár
Forrás: MTI

Királyi utód - Diana hercegnőt szeretnének a britek

Királyi utód - Diana hercegnőt szeretnének a britek

A Diana nevet választanák a legszívesebben a britek Vilmos herceg és hitvese, Katalin hercegnő másodszülött gyermekének, ha a hercegi utód leány lesz.

A gyermek világra jöttét a brit sajtó az udvar félhivatalos utalásai alapján már szombatra várta, ám egyelőre nem érkezett hír arról sem, hogy a hercegnőt beszállították volna a kijelölt kórház, a londoni Paddington városrészben működő St. Mary's Hospital szülészeti magánklinikájára.
A YouGov közvélemény-kutató cég a The Sunday Times című tekintélyes vasárnapi konzervatív brit lap megbízásából mindazonáltal már megkérdezte az alattvalókat arról, hogy a brit trónutódlási sorban a negyedik helyre kerülő új hercegnőjüknek vagy hercegüknek milyen nevet adnának.
Leánygyermek születése esetére a legtöbben, 12 százaléknyian Vilmos 1997-ben elhunyt édesanyja, Diana hercegnő nevét választották.
A vizsgálatba bevont 2200 fős mintán belül a második legnépszerűbb leánynév a Charlotte és az Alice, egyaránt 9-9 százalékos szavazataránnyal.
Arra az esetre, ha a házaspárnak György herceg után ismét fia születne, a legtöbben, 13 százaléknyian a James nevet adnák neki, utána az Alexander (8 százalék), majd a Richard és a Louis (7-7 százalék) következik a népszerűségi sorrendben.
A megkérdezettek 25 százaléka leánygyermeknek örülne inkább és mindössze 3 százalékuk szeretné, ha Vilmos és Katalin második gyermeke is fiú lenne, a többség szerint azonban ennek nincs jelentősége.
Ugyancsak alig 3 százalék vélte úgy, hogy a hercegnő a 21 hónapos György születése után túl hamar vállalta második gyermekét; a megkérdezettek 49 százaléka szerint éppen jó az időzítés.
Az alattvalók 68 százaléka helyesli azt a tervet, hogy a helikopterpilótaként dolgozó Vilmos igénybe veszi a hathetes gyermekgondozási szabadságot, amely Nagy-Britanniában az újdonsült apáknak jár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.