Városlista
2025. december 14, vasárnap - Szilárda

Hírek

2013. Május 09. 09:49, csütörtök | Helyi
Forrás: infoGyőr

Királynői borvacsora a Golden Ball Étteremben

Királynői borvacsora a Golden Ball Étteremben

Milyen a tökéletes tavaszi este? Egy pohár kiváló bor, ínycsiklandó vacsora, langymeleg, virágillat, hangulatos környezet.

Álom lenne csupán luxuskivitelben? Akár valóság is, ha Győregyik legkeresettebb vendéglátó és szabadidőközpontját, a Golden Ball Clubot választja, ahol agasztronómia élményt nyújtó Spárga vacsora mellé, a Nyakas Pince esszenciáit fogyaszthatja.

Mindenki szeret jókat enni és inni. A Golden Ball Clubban most minden adott, igazi kulinárisélményben lehet része azoknak, akik kipróbálják az étterem spárgavacsoráját, a Nyakas pinceboraival leöblítve.

Miért pont a spárga? Először is, mert szezonja van, s a tavasz királynőjeként is szokták emlegetni.Sokféleképpen lehet felhasználni, egyedi íze miatt számtalan variációban fogyasztható. A vacsoramenüsora gyakorlatilag egyfajta gasztroutazás a spárga körül, ahol a hideg és meleg fogásokkülönböző felhasználását és oldalát mutatják be a növénynek: hol a főszerepben, hol kísérőkénttányérunkon.

Az ilyen fogásokhoz a fehérborok passzolnak igazán, amelyeknek idehaza a Nyakas Pince az egyiklegismertebb mestere. Boraik a nemzetközi porondon is minden évben nagy elismeréseket gyűjtenekbe. Üde, friss italok a Nyakas-borok, nagyon gyümölcsös illatokkal és ízekkel, egy tavaszi estetökéletes kellékei.

A vacsorán a Pincészet két borásza mutatja be a különböző tételeket, amelyekhez Suga Péter Chefálmodta meg a menüsort. Az év nemzetközi érmes borai mellett, utolsóként a pince „büszkeségét” ismegízlelhetik az érdeklődők.

A menü ára, amely tartalmazza a borok kóstolási mennyiségét is: 7.900,- Ft/fő

AKCIÓ: május 14-ig történő jelentkezés esetén a fenti ár helyett kedvezményesen, 6.750 Ft-értfoglalhatják le helyeiket a vendégek!

A menü és a borsor:

Welcome ital és falat

Irsai Olivér 2012

Házilag füstölt sügérfilé korianderes spárgasalátával

Aligvárom 2012

Spárgakrémleves bodzavirággal és citrusolajjal

Sauvignon Blanc 2011

Zöldspárgás csirkemell vajas tőkegombával és parmezános fettuccine-vel

Pinot Gris 2011

Bőrén sült fogasfilé és tőkehalmáj marokkói citrommal, spárgarizottóval

Riesling 2011

Válogatott sajtok és helyben sütött pékáru

Menádok Chardonnay 2011

Időpont: 2013. május 17., péntek, 19:00 óra

Helyszín: Golden Ball Club Étterem

Jelentkezni a 96 / 618-105-ös telefonszámon, vagy e-mailben a goldenball@t-online.hu címen lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2025. December 14. 08:30, vasárnap | Helyi

Ismét elindult az Adventi Manóséta Győrben

Idén újra varázslatos kaland várja a családokat Győr belvárosában: visszatért Mézeskalács, a város adventi manója!

2025. December 14. 08:05, vasárnap | Helyi

Bárhonnan el lehet jutni a csillagokig

Kapu Tiborral és Cserényi Gyulával találkozhattak diákok a győri Egyetemi Csarnokban.

2025. December 14. 07:07, vasárnap | Helyi

Új elektromos motorgeneráció az Audi Hungáriától

Elstartolt az MEBeco előszéria gyártása.

2025. December 13. 08:26, szombat | Helyi

Most kell igazán az összefogás – interjú Dúl Norbert vezérigazgatóval

Nyílt titok a kosárlabda-társadalomban a győri klub nehéz helyzete. Ilyen körülmények között átvenni az irányítást bátor vállalás. Mi motiválta, hogy elvállalja ezt a feladatot? – ezzel a kérdéssel kezdődik az interjú.