Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Április 10. 09:28, csütörtök | Helyi
Forrás: infoGyőr

Közvetlen, könnyed, érzelmes…

Közvetlen, könnyed, érzelmes…

Az Aurora zenekarral beszélgettünk első akusztikus koncertjük után.

Gondoltátok volna az évek során, hogy egyszer majd akusztikus irányba is elkalandoztok?

Kisbé: Az akusztikus verzióhoz érnünk kellett emberileg, zeneileg. Egyfajta nyitottságra és alázatra van szükség ahhoz, hogy kellően tudjuk dédelgetni ezeket a dalokat. Egy gondolat és belső késztetés vezetett minket, gitárt ragadva kalandoztunk a kandalló mellett Viginél. Ez a délután igazi örömzenélés volt, ahogyan a folytatás is.
Vigi: Tavaly nyáron, Pusztai Zoli könyvbemutatóján, a Képírás, mutattuk meg először Kisbével ezt az oldalát a dalainknak, ahol a közönség reakciói egyértelműen megnyugtattak és bíztattak minket a folytatásra.
Kisbé: Sorra vettük elő az átiratokat és hatalmas élmény volt kibontogatni egyik-másik szerzeményt. Mostanra két órás műsort raktunk össze.
Vigi: Az is erősen motivál, hogy némelyik nóta mélyebbre enged és új megközelítést nyer mindannyiunk számára.

Mit éreztetek/éreztek a győri közönségen? Hogy fogadták?

Vigi: Értő, gondolkodó és nem utolsó sorban szerető közönség a miénk. Már a hangos koncerteken is érződik a letisztulás, az akusztikus verzió pedig egy fantasztikus hangulatban zajlik. Ezért a miliőért csak hálásak lehetünk.
Kisbé: Győr mindig különleges, itthon vagyunk, ez még bensőségesebbé varozsolja az eseményt. Lesz folytatása az akusztikus vonalnak? Vagy ez csak egy kitérő volt most, és marad minden a régiben? Vigi: Egyre több helyszínre tudjuk elvinni az Auróra lírai verzióját, de semmi esetre sem erőltetjük azt. A klasszikus hangos koncertek mellett időnként belefér egy kis lazítás.
Kisbé: A sorra készülő videóklipek segítenek megismertetni a közönséggel erről az oldaláról is a zenekart, amelynek köszönhetően egyre több a bíztatás.

Ha pár címszóval kellene jellemezni az új akusztikus anyagot, akkor mik lennének azok?

Közvetlen, könnyed, érzelmes…

Lesz mostanában ismétlése a koncertnek? Hol hallhatnak újra a rajongók legközelebb Titeket a megyében?

Vigi: Akusztikusan Sopronban fogunk április 30-án játszani a Búgó csigában, de a nyár elején visszajövünk Győrbe is.
Kisbé: Aki viszont a vadabb, hangosabb verzióra kíváncsi, találkozhat velünk május 8-án Győrújbaráton a motoros találkozón.

Gondolom több tucat dolog jut most eszetekbe, de mi az amire a legbüszkébbek vagytok a zenekar kapcsán?

Vigi: Talán arra lehetünk büszkék, hogy több, mint 30 éve konokul, töretlenül állunk, állhatunk a színpadon.
Kisbé: Több generációra átmenekítettük az Auróra munkásságát. Saját erőből értük el és tartjuk életben underground szinten azt a szimbiózist a közönségünkkel, amelyből közösen építkezünk. A közönségünkre, barátainkra vagyunk a legbüszkébbek.

Milyen terveitek vannak a jövőre nézve?

Vigi: Igaz, hogy múlt nyáron jelent meg lemezünk, de mára már egy új album kiadásához elegendő nóta áll készen, és várja a megjelenést. Bocsánat, egy öt számosra gondoltam. Zolival még csak most lendülünk be igazán. Sorra készülnek az új dalok. A hangulat pedig kiváló.
Kisbé: Videókat készítünk, aztán egy akusztikus lemezt is összerakunk végre, ha odaérünk. Addig is minden hétvégén találkozunk a koncerteken.

Hogy érzitek, a mai modern, újabb és újabb zenei irányzatok mellett mennyire maradt meg a punk és rock kedvelőinek tábora?

Vigi: Érezhető globálisan, hogy a stílus ért már meg jobb napokat, de a mi világunk sosem volt és nem is lesz mainstream.
Kisbé: Mi megtesszük, ami tőlünk telik. Nem esik nehezünkre, csak azt csináljuk, amihez értünk. Nyomjuk ezerrel!

Címkék: aurora, interjú, zenekar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.