Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Május 15. 14:11, péntek | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Különleges táncelőadás Győrben

Különleges táncelőadás Győrben

Kedden Katona Imre rendezésében a Long-Soldier Dance Theatre önálló táncszínházi estje lesz látható a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban.

A Long-Solider Dance Theather projekt társulat által megálmodott Keep in Touch produkció nagyszerű táncosokból áll, akik a nem létező szabadidejükben készülnek a május 19-i előadásukra a BBMK-ban.

A Keep in Touch című táncszínházi esten, ezen alkalommal a Grácia Alapfokú Művészeti Intézmény növendékei is színpadra állnak. A stílusjegy ezúttal az Art-jazz lesz, a modern táncművészet kibontakozásával.

A fő irányvonalat a természeti elemek adják, mint a tűz, a víz, a levegő, ez észrevehető lesz a produkciókban is. Táncolni fog Gláser Márton is, aki fiatal kora ellenére, 17 évesen idén, első helyezet lett a Berlinben megrendezett Táncolimpián. Láthatjuk még Bánki Renátát a Győri Tánc- és Képzőművészeti Ált.alános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium növendékét, és a Győri Nemzeti Színház tánckarának három táncművészét Frank Szabinát, Tóth Esztert, és Katona Imrét a színpadon.


A Long-Solider 2012. szeptemberében jött létre a kezdeti nehézségek a későbbiekben sem halványultak, ezt mutatja az is, hogy utoljára egy éve volt előadásuk. Most viszont összefoggás és a tánc szeretete újra színpadra vitte a társulatot. "Amikor két embert nem érdekelnek a körülmények, a lehetetlennek tűnő dolgok, mindaz, ami ellene szól az elképzelésüknek, helyette előveszik az álmaikat, és ha minden szél szembe fúj is, mi akkor is megpróbáljuk megvalósítani, és hát fújtak szembe szelek." - mesélt az elmúlt időszakról az együttes társalapítója Hosszú Judit.

Továbbá fontosnak tartja, hogy olyan szakmai alapokkal rendelkező táncosok kapnak lehetőséget, hogy főszerepben lehessenek, akiknek pályafutásuk alatt nagyon kevés alkalmuk volt erre. Hiszen egy színházi előadáskor a tánckar "csak" kiszolgáló része az előadásnak.

A műsoron szereplő koreográfiák: Földi Béla : Tánc a hóban, Vladka/Fejes : They don't care és Katona Imre : Elements című koreográfiája is.Az előadásban fellépnek a Grácia Alapfokú Művészeti Intézmény növendékei is. Meglepetés vendégként pedig egy igazán kortárs szólóval, az együtteshez nagyon közel álló, nemzetközileg is ismert, és elismert táncművészt láthatunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.