Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Július 14. 09:52, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Mezei Gábor műveiből nyílik kiállítás Győrben

Mezei Gábor műveiből nyílik kiállítás Győrben

A hatvanas évek óta Makovecz Imre munkáinak belsőépítészeként is ismert Mezei Gábor munkáiból nyílik szeptember közepéig megtekinthető kiállítás Győrben, a Rómer Flóris Városi Művészeti és Történeti Múzeumban.

Grászli Bernadett igazgató az MTI-nek elmondta: a Trónszékek - Kollázsképek című tárlattal az alkotó életművének két szélső pontját mutatják be a mindennapi használatra alkalmas tárgyaktól a csak a gyönyörködtetést, elmélyülést szolgálókig ívelően.

A művész antropomorf, "emberlelkű" bútorai, festményei és kollázsai szinte ismeretlenek a nagyközönség számára, holott szervesen kapcsolódnak belsőépítészi életművéhez - magyarázta a tárlat megrendezésének okát az igazgató, hozzátéve: az alkotó képeit nézve a humor, a szürrealitás és a geometrikus absztrakció sajátos elegyével találkozhat majd a kiállításra látogató közönség.

Emlékeztetett arra: Mezei Gábor munkái közül többel évtizedek óta testközelből találkozhatnak a győriek vagy a kisalföldi megyeszékhelyre látogatók, legyen szó a Borsos Miklós-gyűjtemény székeiről vagy a belvárosi Széchenyi Patika berendezéséről.Grászli Bernadett szólt arról is: a Magyar Ispitában megrendezett tárlat a szeptember közepi zárás után októbertől a soproni Festőteremben lesz látható, de a tervek szerint a szegedi közönséghez is elviszik még az idén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.